Klart: Storytel flyttar till Nasdaq First North den 5 december

Jonas Tellander, vd Storytel. Foto: Theresia Jatta Kölin.

Från och med den 5 december 2018 kommer Storytel att handlas på Nasdaq First North i Stockholm, meddelar bolaget idag. Något som öppnar för internationella investerare.

– Vi är glada över att bli välkomnade av Nasdaq First North, vilket känns som ett naturligt steg i Storytels tillväxtresa. Efter listbytet kommer det bland annat att vara enklare för utländska investerare att köpa aktier, och även för anställda inom Storytel ute i världen, vilket jag tycker känns extra roligt, säger Jonas Tellander, VD för Storytel.

Nasdaq Stockholm AB har idag godkänt Storytel AB:s ansökan om upptagande till handel av Bolagets aktier på Nasdaq First North i Stockholm. Första dag för handel i Bolagets aktier på Nasdaq First North är den 5 december 2018 och sista dag för handel i Storytels aktier på Spotlight Stock Market är den 4 december 2018, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Storytels aktier handlas idag på Spotlight Stock Market (tidigare Aktietorget). Den 15 juni 2018 meddelade Bolaget att styrelsen fattat beslut om att verka för att byta handelsplats till Nasdaq First North i Stockholm under 2018. Storytels aktier kommer att fortsätta handlas under kortnamnet (ticker) STORY B med nuvarande ISIN-kod SE0007439443. Aktieägare i Storytel kommer inte behöva vidta några åtgärder vid bytet av handelsplats.

I skrivande stund (fredag 30 november kl 14) handlas Storytel-aktien till 104,60 kr. Aktiekursen har sjunkit sedan i somras då den i juli toppade på drygt 150 kr. Sedan dess har bolaget bland annat genomfört en riktad nyemission på 500 Mkr, vilken skedde till kursen 115 kr per aktie. Den investeringen är alltså i dagsläget bara värd 455 Mkr.

Storytel har fortsatt stora planer för expansion. Nyligen lanserades tjänsten i Mexiko och det spekuleras i att Bulgarien kan bli nästa land för en skarp lansering. Många av dessa länder har dock långt kvar till lönsamhet så det kan mycket väl krävas mer kapital de kommande åren – något som nu underlättas av dagens besked.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL