fbpx

Klart: Storytel flyttar till Nasdaq First North den 5 december

Jonas Tellander, vd Storytel. Foto: Theresia Jatta Kölin.

Från och med den 5 december 2018 kommer Storytel att handlas på Nasdaq First North i Stockholm, meddelar bolaget idag. Något som öppnar för internationella investerare.

– Vi är glada över att bli välkomnade av Nasdaq First North, vilket känns som ett naturligt steg i Storytels tillväxtresa. Efter listbytet kommer det bland annat att vara enklare för utländska investerare att köpa aktier, och även för anställda inom Storytel ute i världen, vilket jag tycker känns extra roligt, säger Jonas Tellander, VD för Storytel.

Nasdaq Stockholm AB har idag godkänt Storytel AB:s ansökan om upptagande till handel av Bolagets aktier på Nasdaq First North i Stockholm. Första dag för handel i Bolagets aktier på Nasdaq First North är den 5 december 2018 och sista dag för handel i Storytels aktier på Spotlight Stock Market är den 4 december 2018, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Storytels aktier handlas idag på Spotlight Stock Market (tidigare Aktietorget). Den 15 juni 2018 meddelade Bolaget att styrelsen fattat beslut om att verka för att byta handelsplats till Nasdaq First North i Stockholm under 2018. Storytels aktier kommer att fortsätta handlas under kortnamnet (ticker) STORY B med nuvarande ISIN-kod SE0007439443. Aktieägare i Storytel kommer inte behöva vidta några åtgärder vid bytet av handelsplats.

ANNONS

I skrivande stund (fredag 30 november kl 14) handlas Storytel-aktien till 104,60 kr. Aktiekursen har sjunkit sedan i somras då den i juli toppade på drygt 150 kr. Sedan dess har bolaget bland annat genomfört en riktad nyemission på 500 Mkr, vilken skedde till kursen 115 kr per aktie. Den investeringen är alltså i dagsläget bara värd 455 Mkr.

Storytel har fortsatt stora planer för expansion. Nyligen lanserades tjänsten i Mexiko och det spekuleras i att Bulgarien kan bli nästa land för en skarp lansering. Många av dessa länder har dock långt kvar till lönsamhet så det kan mycket väl krävas mer kapital de kommande åren – något som nu underlättas av dagens besked.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.