ANNONS

Klart: Storytel flyttar till Nasdaq First North den 5 december

Jonas Tellander, vd Storytel. Foto: Theresia Jatta Kölin.

Från och med den 5 december 2018 kommer Storytel att handlas på Nasdaq First North i Stockholm, meddelar bolaget idag. Något som öppnar för internationella investerare.

– Vi är glada över att bli välkomnade av Nasdaq First North, vilket känns som ett naturligt steg i Storytels tillväxtresa. Efter listbytet kommer det bland annat att vara enklare för utländska investerare att köpa aktier, och även för anställda inom Storytel ute i världen, vilket jag tycker känns extra roligt, säger Jonas Tellander, VD för Storytel.

Nasdaq Stockholm AB har idag godkänt Storytel AB:s ansökan om upptagande till handel av Bolagets aktier på Nasdaq First North i Stockholm. Första dag för handel i Bolagets aktier på Nasdaq First North är den 5 december 2018 och sista dag för handel i Storytels aktier på Spotlight Stock Market är den 4 december 2018, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Storytels aktier handlas idag på Spotlight Stock Market (tidigare Aktietorget). Den 15 juni 2018 meddelade Bolaget att styrelsen fattat beslut om att verka för att byta handelsplats till Nasdaq First North i Stockholm under 2018. Storytels aktier kommer att fortsätta handlas under kortnamnet (ticker) STORY B med nuvarande ISIN-kod SE0007439443. Aktieägare i Storytel kommer inte behöva vidta några åtgärder vid bytet av handelsplats.

I skrivande stund (fredag 30 november kl 14) handlas Storytel-aktien till 104,60 kr. Aktiekursen har sjunkit sedan i somras då den i juli toppade på drygt 150 kr. Sedan dess har bolaget bland annat genomfört en riktad nyemission på 500 Mkr, vilken skedde till kursen 115 kr per aktie. Den investeringen är alltså i dagsläget bara värd 455 Mkr.

Storytel har fortsatt stora planer för expansion. Nyligen lanserades tjänsten i Mexiko och det spekuleras i att Bulgarien kan bli nästa land för en skarp lansering. Många av dessa länder har dock långt kvar till lönsamhet så det kan mycket väl krävas mer kapital de kommande åren – något som nu underlättas av dagens besked.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se