fbpx

Ljudböcker & tacos – idag lanseras Storytel i Mexiko

Fredagsmys på en onsdag? Storytel lanserar tacos, förlåt ljudbok i mobilen i Mexiko. Matbild: iStock.

Årets julklapp i Mexiko – ett ljudboksabonnemang? Det hoppas i alla fall Storytel som idag lanserar tjänsten på en marknad med 130 miljoner potentiellt förväntansfulla lyssnare.

Den 30 maj 2018 meddelade Storytel att man planerade en etablering i Latinamerika. Som ett första steg släpps idag tjänsten i Mexiko. Därmed blir Mexiko den fjortonde marknaden för Storytel.

– Mexiko med sina 130 miljoner invånare har både en stark tradition av historieberättande och en hög penetration av abonnemangstjänster inom film och musik. Detta bedömer vi ger goda förutsättningar för ljudböcker i strömmat format och vår ambition är att bli marknadsledande i regionen, säger Stefan Tegenfalk, Head of Expansion i ett pressmeddelande.

I och med lanseringen av Storytel i Spanien för ett år sedan har redan en bred katalog av ljudböcker på spanska byggts upp. För att tillgodose de latinamerikanska lyssnarnas behov har katalogen även utökats med ljudböcker på både neutral och mexikansk spanska. För tillfället omfattar den spanska katalogen ca 2 400 titlar men kommer hela tiden att utökas. Även titlar på engelska kommer att finnas i tjänsten, som marknadsförs primärt i Mexiko men kommer att finnas tillgänglig på samtliga Latinamerikanska marknader, skriver bolaget i samma pressmeddelande.

ANNONS

Storytel släppte nyligen sin kvartalsrapport för tredje kvartalet där de berättade hur många marknader som är lönsamma och hur många som knappt kommit igång. Idag blir det kanske tidigt fredagsmys på Riddarholmen för att fira att Storytel nu ger sig in i tacons hemland. Även om det är för tidigt att utropa ljudboksabonnemang till årets julklapp i Mexiko.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.