Singapore blir 16:e landet i världen där Storytel lanserar sin ljudbokstjänst. Foto: iStock.

Storytel lanserar i Singapore under 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Singapore ser ut att bli det första landet i Asien där Storytel släpper sin ljudbokstjänst. Redan i höst öppnar ett kontor och under 2019 blir det lansering.

– Singapore är med sina 5 miljoner invånare det första landet vi planerar att lansera i Sydostasien och är extra intressant språkmässigt med kombinationen engelska och mandarin. Singapore ligger dessutom långt fram vad gäller digitalt innehåll och abonnemangstjänster vilket passar vårt erbjudande väl, säger Stefan Tegenfalk, Head of Expansion på Storytel, i ett pressmeddelande.

Bolaget har en tydligt uttalad plan för internationell expansion och tidigare i höst öppnade Storytel ett Asienkontor i Bangkok, Thailand. De har dock hela tiden menat att en lokal närvaro är nödvändig och därför är det inte överraskande att de under hösten 2018 öppnar ett landskontor i Singapore med inhemsk personal. Storytel planerar att lansera streamingtjänsten i Singapore under 2019 med titlar i huvudsak på engelska och kinesiska (mandarin).

Storytel var också en av sponsorerna till 50-årsfirandet av Singapore Book Publishers Association (SBPA) conference 21-23 september 2018. Vilket i sig kunde vara en bra ledtråd till den planerade lanseringen i landet.

Nyligen meddelade dessutom Penguin Random House att de tänker använda Singapore som bas för sin förlagsverksamhet i Sydostasien.

Singapore, formellt Republiken Singapore, är en önation och stadsstat i Sydostasien, som även är Asiens näst minsta land. Det är en republik vid Malackahalvöns sydspets. Singapore saknar landgräns men har havsgräns till Malaysia i norr och till Indonesien i syd och sydväst. (Wikipedia)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL