Storytel lanserar i Singapore under 2019

Singapore blir 16:e landet i världen där Storytel lanserar sin ljudbokstjänst. Foto: iStock.

Singapore ser ut att bli det första landet i Asien där Storytel släpper sin ljudbokstjänst. Redan i höst öppnar ett kontor och under 2019 blir det lansering.

– Singapore är med sina 5 miljoner invånare det första landet vi planerar att lansera i Sydostasien och är extra intressant språkmässigt med kombinationen engelska och mandarin. Singapore ligger dessutom långt fram vad gäller digitalt innehåll och abonnemangstjänster vilket passar vårt erbjudande väl, säger Stefan Tegenfalk, Head of Expansion på Storytel, i ett pressmeddelande.

Bolaget har en tydligt uttalad plan för internationell expansion och tidigare i höst öppnade Storytel ett Asienkontor i Bangkok, Thailand. De har dock hela tiden menat att en lokal närvaro är nödvändig och därför är det inte överraskande att de under hösten 2018 öppnar ett landskontor i Singapore med inhemsk personal. Storytel planerar att lansera streamingtjänsten i Singapore under 2019 med titlar i huvudsak på engelska och kinesiska (mandarin).

Storytel var också en av sponsorerna till 50-årsfirandet av Singapore Book Publishers Association (SBPA) conference 21-23 september 2018. Vilket i sig kunde vara en bra ledtråd till den planerade lanseringen i landet.

Nyligen meddelade dessutom Penguin Random House att de tänker använda Singapore som bas för sin förlagsverksamhet i Sydostasien.

Singapore, formellt Republiken Singapore, är en önation och stadsstat i Sydostasien, som även är Asiens näst minsta land. Det är en republik vid Malackahalvöns sydspets. Singapore saknar landgräns men har havsgräns till Malaysia i norr och till Indonesien i syd och sydväst. (Wikipedia)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL