fbpx

Storytel lanserar i Singapore under 2019

Singapore blir 16:e landet i världen där Storytel lanserar sin ljudbokstjänst. Foto: iStock.

Singapore ser ut att bli det första landet i Asien där Storytel släpper sin ljudbokstjänst. Redan i höst öppnar ett kontor och under 2019 blir det lansering.

– Singapore är med sina 5 miljoner invånare det första landet vi planerar att lansera i Sydostasien och är extra intressant språkmässigt med kombinationen engelska och mandarin. Singapore ligger dessutom långt fram vad gäller digitalt innehåll och abonnemangstjänster vilket passar vårt erbjudande väl, säger Stefan Tegenfalk, Head of Expansion på Storytel, i ett pressmeddelande.

Bolaget har en tydligt uttalad plan för internationell expansion och tidigare i höst öppnade Storytel ett Asienkontor i Bangkok, Thailand. De har dock hela tiden menat att en lokal närvaro är nödvändig och därför är det inte överraskande att de under hösten 2018 öppnar ett landskontor i Singapore med inhemsk personal. Storytel planerar att lansera streamingtjänsten i Singapore under 2019 med titlar i huvudsak på engelska och kinesiska (mandarin).

Storytel var också en av sponsorerna till 50-årsfirandet av Singapore Book Publishers Association (SBPA) conference 21-23 september 2018. Vilket i sig kunde vara en bra ledtråd till den planerade lanseringen i landet.

ANNONS

Nyligen meddelade dessutom Penguin Random House att de tänker använda Singapore som bas för sin förlagsverksamhet i Sydostasien.

Singapore, formellt Republiken Singapore, är en önation och stadsstat i Sydostasien, som även är Asiens näst minsta land. Det är en republik vid Malackahalvöns sydspets. Singapore saknar landgräns men har havsgräns till Malaysia i norr och till Indonesien i syd och sydväst. (Wikipedia)

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.