fbpx

En snabbläst lista med nya böcker från vecka 19

Äntligen är det dags igen! Nya böcker vecka 19, massor av nya böcker, och som vanligt plockar vi med litteratur från alla möjliga genrer och ämnen. 

Särskilt intressant är så klart att några riktigt tunga namn kommer med nya romaner, och att det ändå finns en strid ström nytt, trots den korta veckan. Men kanske perfekt med något nytt att läsa inför ledigheten på torsdag?

Ett par tips & kommentarer om vecka 19

Babbit
Babbitt blev ett fenomen i sin kritik mot sociala normer och medelklassliv. Den väckte starka känslor och debatt när den gavs ut. Huvudpersonen George F Babbitt är den typiske amerikanske framtidsmannen. En hårt arbetande familjefar, ständigt på språng och mån om sin status på samhällsstegen. För att säkra sin plats engagerar han sig i varenda förening och struntar i att bara njuta av livet. Tills han en dag börjar fundera över om hans liv inte är lite väl innehållslöst.

ANNONS

Romanen hittar ständigt nya läsare och ordet Babbitt har till och med blivit ett begrepp för en karriärist som desperat vill hålla sig i kvar i medelklassens rum.

Babbitt

Babbitt


Mästarnas metoder – framgång
Under de senaste två åren har Timothy Ferriss intervjuat över 200 personer som presterar på topp inom sina områden. Allt från artister, atleter och affärsmän, till forskare och vetenskapsmän. Vad är det som gör dem speciella och vad har de för knep för att alltid leverera i världsklass? I Mästarnas metoder – Framgång har han samlat ett koncentrat av all deras kunskap om hur man skapar en förmögenhet och lever framgångsrikt.

Mästarnas metoder. Framgång

Mästarnas metoder. Framgång


Medvetandets återkomst : Om hjärnan, kroppen och universum
Medvetandets återkomst handlar om den djupaste av alla existentiella frågor: Hur kommer det sig att vi människor kan uppleva våra liv över huvud taget? Varför har vi en inre värld

ANNONS

Boken börjar med ett tydligt fokus på hjärnan, från neurologi nedtecknad med hieroglyfer till den senaste tekniken för att styra utvalda celler i en levande hjärna med laserstrålar. Perspektivet vidgas sedan till kroppen, och vidare till hisnande tankar om medvetandet som en grundläggande egenskap i hela universum.

 


Där ingen har gått
Var och när upphör en människas värde? För Emil Johansson sker det en natt på akuten då en sköterska brutalt sliter ner hans byxor och vill rulla ut honom i korridoren i en mobil toalett samtidigt som hans kropp rister av parkinsonskakningar. Hur åstadkommerman villkorslös förlåtelse och förståelse? Den frågan har Jenny Davids-son ställt sig halva sitt liv och försökt hitta svaret på. Hon vill både förstå och förlåta sin far Emil Johansson för det svek han åsamkat henne.

Där ingen har gått

Där ingen har gått


Vardagar
Vardagar. Gårdagar. Nu. Sen. Zen. Livet. Levandet. Åldrandet. Döden. Livet. Livet och döden och livet igen. Minnena. Vägen. Åldrandet. Stannandet. Kropp och själ. Hus och hem. Jobb. Vinet. Vinden. Vattnet. Bilandet. gåendet. Landet. Världen. Vardagar. Gårdagar. Här och nu. Sen. En häger. En gärdsmyg. Det som fanns och det som inte finns längre.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

Vardagar är Ulf Lundells dagboksurval från 2017. Musiken, familjelivet, skrivandet, naturen, politiken, hälsan, samhället. Han iakttar nutiden och ser tillbaka på sitt liv.

Vardagar

Vardagar


Väldigt bra liv : Om fördelen med att misslyckas och vikten av fantasi
När J.K Rowling talade till sistaårseleverna på Harvard Universitet valde hon två ämnen som ligger henne varmt om hjärtat – om fördelen med att misslyckas och vikten av fantasi. Hur kan vi få ut det bästa av ett misslyckande? Och hur kan vi använda fantasin för att bli ett bättre jag både för oss själva och mot andra. Berättelserna som Rowling delade med sig av och de utmanande frågorna som hon ställde till de unga studenterna har sedan dess inspirerat andra till att fråga sig själva av det innebär att ha ett gott liv. Nu, när Rowlings tal kommer i tryck för första gången, kan hennes ord fungera som både en tröst och ögonöppnare för alla – oavsett ålder – som befinner sig vid en avgörande vändpunkt.


TIFO – Away days
Tanya, Isak, Fredde och Oday har lämnat det förlorade guldet bakom sig och är mitt i silly season. Det ryktas om ett hett nyförvärv och tifo-förberedelserna är i full gång. Säsongen bjuder på kval till Europa League där gruppen ska visa vilka som äger läktarna. Men redan på flygplatsen uppstår problem då halva tifot försvunnit, alla skyller på varandra och Fredde, som är mest upprörd, drar från gruppen klädd i lagets färger i en okänd stad i fiendeland.

TIFO - Away days

TIFO - Away days

 • Förlag: Pintxo Förlag
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 2016-10-11
 • ISBN: 9789188395221

Att vänta ett liv
Sarah sitter där hon sitter. Bokstavligt talat. En olycka har gjort henne rullstolsburen men längtan efter ett barn försvann inte med känseln. Hennes dröm tar henne till en fertilitetsklinik i Danmark, men en högst oplanerad dejt ställer till det – för vilken träff får egentligen fäste först? Sarahs granne Berit, åttiosju fyllda, lever varje dag som om det vore den sista, och tiggerskan Amoun och hennes familj bara väntar på att få börja sitt. Situationer uppstå när dessa människors liv korsas – men vem är det som för dem samman? Att vänta ett liv är en feel good-roman om att göra det omöjliga möjligt, om människor som omger oss, som vi kanske inte ser, eller vill se, men som på olika sätt delar samma sits.

Att vänta ett liv

Att vänta ett liv

 • Förlag: North Chapter AB
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 2018-07-25
 • ISBN: 9789188445117

Nattens skogar
Djuna Barnes Nattens skogar, ett av den litterära modernismens mest ikoniska verk, dokumenterar amerikaner, irländare, österrikare, judar – alla i någon form av exil – i det dekadenta tjugotalets Paris, Berlin och Wien.
Ingen glömmer den här romanens huvudpersoner efter att ha mött dem: Robin Vote, Nora Flood, Jenny Petherbridge, Matthew OConnor. Ändå är det inte bokens gestalter, och inte heller berättelsen som sådan, utan Djuna Barnes rika, stämningsmättade språk, med dess djuplodade insikter i kompulsiv passion, besatthetens natur, som gör Nattens skogar [Nightwood, 1936] till ett enastående prosaverk.
En av den engelskspråkiga litteraturens stora klassiker på 1900-talet blir åter tillgänglig på svenska, i Thomas Warburtons formidabla översättning.

Nattens skogar

Nattens skogar

 • Förlag: Modernista
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 2018-07-16
 • ISBN: 9789177811770

Så lärde jag mig att älska min kropp
När Linda-Marie Nilsson lade upp en bild på sig själv i bikini blev det en världsnyhet. Kroppsaktivismen eller kroppspositivismen handlar om att alla har rätt till sin kropp och om att vara nöjd med sin kropp som den är, trots samhällets skeva ideal.Med hashtaggen #allastorlekarärvackra fortsätter hon att inspirera sina följare. Alltid med en stor portion humor, som i klippet där hon testar produkter för att låren inte ska gnida mot varandra.

Nu har Linda-Marie Nilsson skrivit en peppande och inspirerande självhjälpsbok för att hjälpa fler att älska sig själva. Hon delar generöst med sig av sin egen historia men ger också massor av konkreta tips, allt från hur man hittar rätt kläder till hur man hanterar kroppshat på nätet.

Så lärde jag mig att älska min kropp

Så lärde jag mig att älska min kropp

 • Förlag: Norstedts
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 2018-05-09
 • ISBN: 9789113084602

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.