fbpx

Redaktör och författarcoach startar lokal bokhandel

Nanny Goat Books är en ny bokhandel i Louisville, Kentucky. Men det intressanta är förstås ifall fenomenet kan överföras till Sverige.

Nanny Goat Books heter en ny bokhandel i Louisville, Kentucky. Ägarna till bokhandeln driver även ett bolag som hjälper egenutgivare. En trend som kan komma till Sverige.

Bland alla nyheter som flimrar förbi i flödet så finns det vissa man kan missa vid första anblicken. Som att det i veckan öppnade en bokhandel för nya och begagnade böcker i Louisville, Kentucky i USA.

Namnet Nanny Goat Books är … annorlunda. Men det som väckte Boktuggs intresse var det faktum att ägarna, Sarah Gardiner och Josiah Davis, till den 70 kvm stora butiken även driver företaget JD Books som vänder sig till egenutgivare och indieförfattare. Där erbjuder de redaktionella tjänster som redigering, coachning och korrekturläsning.

Jaha, så vad är nyheten? Jo, i sin nya bokhandel tänker de lyfta fram en del av sina författarkunder.

ANNONS

– Det finns massor av fantastiska lokala författare som vi kommer i kontakt med. Vi ville verkligen få möjlighet att lyfta fram den fantastiska konst och kreativitet som pågår, säger Sarah Gardiner till Insider Louisville.

(Här kanske fanns ett skäl till för att vi fastnade för artikeln, att Insider Louisville var väldigt snarlikt vårt eget Boktugg Insider. Så unikt var det namnet alltså.)

Bokhandeln Nanny Goat Books har förstås flest titlar av välkända etablerade författare, både nya och begagnade utgåvor, men de lokala författarna har fått en avdelning som ägarna hoppas ska växa efterhand.

ANNONS

– Vi älskar att ha dem här och vi hoppas göra event som signeringar och uppläsningar för att verkligen visa vad som pågår i Louisvilles skrivarcommunity, säger Gardiner.

De två unga bokhandlarna har ännu inte fyllt 30 men tror på den tryckta boken, trots alla digitala publiceringsmöjligheter.

Så den givna frågan är förstås: Ska någon av de svenska egenutgivartjänsterna ge sig på att öppna en egen bokhandel för att lyfta sina författare? Det finns ju förlag som satsat på bokhandel – ETC och Leopard öppnade ett bokcafé för ett år sedan och sedan finns ju bokhandlare som även driver förlag, exempelvis Möre Bok i Torsås (Småland) som driver Solvändan förlag. Eller får vi se tätare samarbeten mellan bokhandlare och lokala förlag?

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.