fbpx

LIVE-sändning från seminariet Boken 2018

Så här såg det ut på Boken 2017 i Nalen, Stockholm när försäljningsstatistiken för 2016 presenterades. Foto: Sölve Dahlgren

Branschseminariet Boken 2018 är fullbokat men det går att följa presentationen av rapporten över bokförsäljningen förra året och föredragen på scen via live-streaming.

Det är Svenska Förläggareföreningen och Svenska Bokhandlareföreningen som står bakom rapporten och halvdagsseminariet Boken 2018:

Under eftermiddagen kommer vi att få ta del av färsk statistik från den omfattande bokförsäljningsstatistiken som vi sedan flera år gemensamt tar fram. Vi har gjort några exklusiva specialkörningar av siffrorna och de spännande resultaten av dem kommer också att presenteras.

Därefter utlovas åhörarna att få en inblick i hur det pågående stora detaljhandelsskiftet ser ut överlag, och diskutera bibliotekens roll när det gäller e-böcker. Vilket är egentligen deras uppdrag och vilken menar de är deras primära målgrupp? Eftermiddagen avslutas med en framtidsspaning som kanske kan ge oss några ledtrådar till vad som kommer att ske de närmaste åren.

ANNONS

Seminariet leds av Karin Winther.

Ungefärligt program för livesändningen (kl 13-17), se länk nedan:
Kl 13.15: Erik Wikberg, Handelshögskolan, och Mats Ahlström presenterar statistiken, Carl Johansson, HUI Research, John Mutter, grundare och chefredaktör för Shelf awareness (ett amerikanskt nyhetsbrev om böcker och bokbransch till allmänhet respektive bokbransch).
Kl 14.45-15.15 fikapaus (passa på att sträcka på benen och klämma i dig semlan du köpte på lunchen)
Kl 15.15: Biblioteken och e-böckerna: Erik Fichtelius, Nationell bibliotekssamordnare, Eva Houltzén, Axiell Media, Gunnel Furuland, forskare Uppsala universitet och Oskar Laurin, Stockholms stadsbibliotek. Framtidsspaning: Otto Sjöberg, Norstedts, Åsa Selling, Bonnier Bookery, Shadi Bitar, Nextory och Märta Langéen, Storytel.

Boktugg har liksom andra medier fått möjlighet att läsa rapporten och göra intervjuer kring dess innehåll. Läs våra intervjuer och analyser:

ANNONS

Kl 13 börjar seminariet i Stockholm och det live-sänds så att du kan följa det här nedan.

Uppdatering: Nu kan du se Boken 2018 i sin helhet i efterhand här.

 

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.