fbpx

Premiär för bokmässa i Bollnäs – återkommer 2018

Lilla bokmässan i Bollnäs, 21 oktober 2017. Kokboksförfattaren Viola Adamsson, novellförfattaren Carina Aynsley och bokhandlaren Karin Helin. Foto: Alwa Woxlin

Den 21 oktober 2017 arrangerades för första gången Lilla bokmässan i Bollnäs, ett samarbete mellan Bollnäs bibliotek och Bokförlaget K&R.

– Under nitton år jobbade jag som mellanstadielärare på Björktjära skola i Bollnäs och startade där bokmarknad/bokmässa där barnen i årskurs sex läste böcker, gjorde illustrationer till och satt på bestämt datum utplacerade här och där i skolans korridorer och berättade om boken för barn från alla klasser som fick gå runt och få lästips. Detta blev en tradition och uppskattades mycket av eleverna. Redan då lekte jag med tanken på att göra en större mässa i Bollnäs, men det blev inte förrän nu, säger Alwa Woxlin, ägare och förlagschef på Bokförlaget K&R.

Hon berättar att hon efter nitton år på mellanstadiet gick över till att undervisa på gymnasiet, men att traditionen med bokmarknad/bokmässa finns fortfarande kvar, vilket hon känner sig mycket hedrad över. Sedan 2007 driver Alwa Bokförlaget K&R AB, hemmahörande i Bollnäs. I år fyller förlaget med andra ord 10 år.

ANNONS

– Vi har hittat på lite olika aktiviteter under året och ett av leden i firandet blev vår egen lilla bokmässa i Bollnäs med i huvudsak lokala författare utgivna på förlaget. Under mässan bjöds på flera intressanta föredrag. Det blev en mycket lyckad dag och många önskade att evenemanget ska återkomma och därför har vi bestämt att nästa bokmässa blir den 20 oktober 2018.

Alwa säger skämtsamt att det inte var några köer utanför som på Bokmässan i Göteborg, men några hundra personer letade sig dit.

– Vi är mycket nöjda med det och flera författare sålde riktigt bra. Till nästa år ska vi marknadsföra mässan mer och kanske bjuda in något extra dragplåster, säger Alwa.

ANNONS

Information: Bokmässan i Bollnäs återkommer den 20 oktober 2018 på Bollnäs bibliotek.

Läs också: Bokförlaget K&R firar tio år genom att växla upp och Svenska för nybörjare och Mormor KrutRut storsäljare hos Bokförlaget K&R.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.