Att förstå och påverka beteendeproblem

Att förstå och påverka beteendeproblem
Författare
Förlag Psykologinsats [OU]
GenrePsykologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor276
Vikt630 gr
Utgiven2013-12-01
ISBN 9789198144109
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Varför bråkar Pelle i skolan? Varför slår sig den utvecklingsstörde Jonas sig i ansiktet med knytnävarna? Dagligen möter föräldrar, lärare, personal beteendeproblem hos barn. Varför uppkommer problemen och vad kan man göra åt dem? Ibland funderar vi även över vårt eget beteende. Varför vågar jag inte säga min mening? Varför har jag så dåligt självförtroende och går det att göra något åt det?

Genom att analysera beteendet kan vi ta reda på varför vi gör som vi gör. Med hjälp av beteendeanalysen kan vi sedan försöka förändra de faktorer som vidmakthåller beteendet och därmed få det att upphöra och att även få önskvärda beteenden att komma i de dåligas ställe.

Den här boken ger en enkel men ändå utförlig beskrivning av hur man ska gå tillväga, för att göra beteendeanalys och hur man sedan kan tillämpa den för att behandla. Boken innehåller många exempel som vävs ihop med teoretiska förklaringar. Handfasta och praktiska förslag som kan ge direkta tips i vardagen ges i boken – såväl beträffande barns och ungdomars beteenden som också det egna beteendet och andra personers beteende.