Nära föräldrar : om anknytning, samsovning och konsten att bära barn

Nära föräldrar : om anknytning, samsovning och konsten att bära barn
Författare
Medverkande
Förlag Tecknade Bilder Förlag
GenrePsykologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor116
Vikt474 gr
Utgiven2006-01-17
SABDofaa
ISBN 9789197369237
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
"Jag kände att jag inte ville vara en av alla moderna föräldrar som kämpar med sömnrutiner, skrik och avvänjning. Jag ville inte kompensera min dotters längtan efter närhet med rutiner, nappar och nallar med artificiella hjärtljud." Jorun Modén

Nära föräldrar är till för dig som hellre vill lyssna på ditt barn och dina instinkter än den senaste föräldratrenden. Biologiskt sett är barn skapta för massor av närhet. I den här boken får du veta varför, men du får också handfasta råd om hur du knyter an till ditt barn, svarar på barnets behov, hittar alternativ till skrikmetoder, skapar ett eget sovarrangemang och om hur bärsjalar underlättar i vardagen.

Du får dessutom ta del av berättelser ur andra föräldrars liv. Det här är en bok för dig som vill ha ett lättare och roligare liv med barn, antingen du är intresserad av biologi eller praktiska lösningar.

En bok för inspiration och uppslag, för det är du som är expert på ditt barn!

"Det här är en riktigt bra bok för blivande och nyblivna föräldrar - lättläst, klok och användbar. Jorun Modén påpekar upprepade gånger att det inte är någon manual, att det här inte handlar om en metod att följa slaviskt, utan att Nära föräldraskap bygger på att jag som förälder följer mina instinkter och lyssnar på mitt barn.
Det är oerhört välgörande läsning i dessa tider av nannyprogram på teve, där huvudingredienserna är en dysfunktionell familj, en professionell nanny, en manual och en skamvrå."
Elisabeth Örnell, Länstidningen Östersund

"Som BVC-psykolog rekommenderar jag boken som lättläst inspiration till föräldrar. Innehållet överensstämmer helt med aktuell forskning om små barns behov för en hälsosam utveckling. Förhoppningsvis kan boken även underlätta för BVC-sköterskor att få nya idéer som underlag i sin rådgivning till föräldrar. I rollen som förälder har jag egna mycket positiva erfarenheter av just den sorts föräldraskap som boken beskriver."
Ylva Bergstad, Leg. psykolog för blivande föräldrar och småbarnsfamiljer, Gävle