Avgörande möte

Avgörande möte
Författare
Förlag Vulkan
GenreSvenska berättare
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor266
Vikt420 gr
Utgiven2022-11-17
SABHc
ISBN 9789189702400

Det är i mitten av 20-talet. Sverige öppnar sig mot världen och tar emot mycket nya influenser. Det är en spännande tid. Många världar möts.

Margareta lever storstadsliv i Stockholm. Somrarna tillbringar hon med familjen på gården Torsberga. Planerna är att utbilda sig till sjukgymnast.

Lars bor i en mindre småländsk stad och funderar över sitt framtida yrkesval och jobbar samtidigt på sin pappas fabrik. Läraryrket känns som en möjlighet.

Sannolikheten att de båda ska träffas är inte så stor. Men det sker. Det kan tyckas vara slumpen. Eller är det ödet som griper in?

Lars är på en lång cykelresa med sina vänner. De ska fira midsommar i Dalarna. På vägen dit stannar de på ett ställe. Och där från vägen ser Lars Margareta komma ridandes barbacka på en häst. Han känner direkt intresse och nyfikenhet. Synen av den långa blonda flickan väcker något. Henne måste han få träffa fler gånger! Men hur? Där mitt i sommaren sker ett avgörande möte.

Livet fortsätter för de båda men en dag korsas deras vägar igen. Med en smula finurlighet från Lars sida. Början på en livslång kärlek startar. Det hinner bli många förvecklingar och händelser innan de äntligen får säga ja till varandra.

Romanen om Margareta och Lars bjuder på äkta kärlek och hur livet kan vändas mot en tidigare alldeles oväntad riktning för de båda inblandade. Mitt i det händelserika 20-talet. Detta är feel good på riktigt och när det är som bäst.