Podemos : vänsterpolitik i kristid

Podemos : vänsterpolitik i kristid
Författare
Medverkande
Förlag Celanders förlag
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor147
Vikt150 gr
Utgiven2015-11-30
SABKk.6
ISBN 9789187393310
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
«Den ekonomiska krisen är gammal och den samma överallt, men den spanska vänstern gör något nytt och eget. Det gör också Lotta Elstad. Det här är en bok som ingen kan ignorera»
 – Åsa Linderborg kulturchef på Aftonbladet


«Att Elstad uppenbart sympatiserar med Podemos är inget stort problem; hon skriver analytiskt – inget reportagefluff som annars är så vanligt i den här typen av böcker – och tvekar inte att lyfta problem och interna konflikter.»
 – Petter Larsson i Helsingborgs Dagblad

Bara hundra dagar efter bildandet fick det radikala spanska partiet Podemos fem platser i Europaparlamentet i maj 2014. Sedan dess har det bara växt. Under sitt första år fick det över 300 000 medlemmar, blev störst i landets opinionsmätningar – och skrämde vettet av den politiska eliten.
Vad är Podemos? Vad beror framgångarna på? Och kommer partiet att leva upp till sitt löfte om att vara ett instrument för en medborgardriven politik? Hur påverkas Podemos av motgångarna för Syriza i Grekland?
Den här boken handlar om Podemos’ bakgrund, framväxt och strategi. Om ett gäng politiska nördar som kapade massmedierna och slog alla tittarrekord. Om en hästsvans som blev föremål för en nationell debatt. Om en förlorad generation som fick framtidstron tillbaka.