Hitlers hemliga vapen 1933-1945

Hitlers hemliga vapen 1933-1945
Författare
Medverkande
Förlag Fischer & Co
GenreMilitärväsen och vapen
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor192
Vikt784 gr
Utgiven2013-08-23
SABKfa.5
ISBN 9789186597504
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Under andra världskriget hade Tredje riket världens mest innovativa och tekniskt avancerade vapenindustri, med flygplan, stridsvagnar och bomber som kunde mäta sig med och överträffa allt som de allierade kunde ställa upp. Mindre känt är hur omfattande den tyska utvecklingen av hemliga vapen faktiskt var.
Tyskland gick i täten för utvecklingen av bland annat raket- och jetdrivna flygplan, fjärrdistansmissiler samt världens första supertunga stridsvagnar. Många av dessa vapen hade en betydande inverkan på krigsförloppet. Efter invasionen av Sovjetunionen, och insikten om att kriget skulle komma att fortsätta i många år, satsade Hitler stora resurser på att utveckla nya och tekniskt avancerade vapen - i tron att framställningen av Wunderwaffe - undervapen - var själva nyckeln till seger.
Hitlers hemliga vapen tar oss med bakom kulisserna och ger oss en inblick i denna förhållandevis okända del av den nazistiska krigsmaskinen. Boken beskriver på ett lättfattligt sätt olika vapentyper och innehåller rikligt med förtydligande illustrationer.

DAVID PORTER är författare och arbetade tidigare inom det brittiska försvarsministeriet under närmare 30 år.