Om någon vrålar i skogen

Om någon vrålar i skogen
Författare
Medverkande
Förlag Optimal Press
GenreSerier och skämtteckningar
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor200
Vikt0
Utgiven2011-03-30
SABHci
ISBN 9789185951284
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Om någon vrålar i skogen och ingen hör - är det då ett vrål? Det gäller inte bara att överleva, det gäller att lära sig leva och acceptera sig själv som man är. Malin Biller går igenom alla dessa faser i sin självbiografiska serieroman Om någon vrålar i skogen. Hon förflyttas som liten från en paradisliknande tillvaro i Helsingborg till det djupaste helvetet i skogen på Hammarö i Värmland. Alkoholism och övergrepp blir till vardag i familjen och det verkar inte finnas någon väg ut. Det bästa sättet att förtränga är att springa så fort att man får ont i kroppen istället för inuti. Men mitt i allt elände finns det ändå ljuspunkter i form av enstaka trofasta vänner och becksvart humor på bredaste värmländska.

Malin Biller undrar ibland hur hennes liv hade blivit om hennes familj inte hade flyttat till Hammarö. Det får vi aldrig veta. Men hon skriver och ritar om sina upplevelser och delar frikostigt med sig till oss andra med sin mustiga historia. En historia som man blir styrkt av att läsa.

Många har säkert sett Malin Billers humorserier i tidningar som City, Pondus, Elvis och samlingsalbumen med dessa. Om någon vrålar i skogen är hennes första serieroman. Hon är född 1979 och bor numera långt från både Värmland och Helsingborg.

Pressröster om den inbundna upplagan: "Ett mycket starkt, modigt och generöst album, lätt att tycka om."
Jonas Ellerström, Smålandsposten

"Om någon vrålar i skogen är den starkaste och kanske också den hittills bästa serieroman som skapats på svenska."
Lars Landström, allehanda.se

"En gigantisk uppvisning av mod och styrka."
Olle Söderström, Södermanlands Nyheter

"The best original Swedish graphic novel so far in 2010."
Fredrik Strömberg, sekventiellt.se Belönad med Urhundenpriset för bästa seriealbum 2011!