fbpx

Doktorns guide till gluten

Doktorns guide till gluten
Författare
Medverkande
Förlag Karolinska Institutet Universi
GenreMedicin
FormatFlexband
SpråkSvenska
Antal sidor169
Vikt280 gr
Utgiven2016-10-05
SABVebr
ISBN 9789185565795
Att äta glutenfritt har blivit otroligt populärt. Och det är kanske inte så märkligt, för Sverige är ett av de länder som har högst förekomst av celiaki (ofta kallat glutenintolerans) i världen. Men trots att 1-2 procent av svenskarna har celiaki så lever många omedvetna om sin sjukdom.

Frågorna kring gluten är många: Hur ser symptomen vid sjukdom ut? Är det alltid celiaki om man inte tål gluten? Vad kan man äta? Hur förändras ens liv? Och stämmer det att en glutenfri kost också är hälsosam?

I Doktorn guide till gluten ger Jonas Ludvigsson, läkare och professor, en pedagogisk introduktion till celiaki, glutenfri kost och andra glutenrelaterade sjukdomar. Boken vänder sig både till dig som redan har en diagnos och vill veta mer samt till dig som funderar kring ditt eget glutenintag.

"Den här boken kan ge dig kunskap som gör att du kan förstå din medmänniska, kollega, partner, familjemedlem eller dig själv Jag kan bara gratulera dig till att ha fått denna populärvetenskapliga bok i din hand."
-Christina Ralsgård, Generalsekreterare Svenska Celiakiförbundet

*

Jonas F Ludvigsson är professor i klinisk epidemiologi vid Karolinska Institutet och barnläkare vid Örebro Universitetssjukhus. Under åren 2014-2016 var han ordförande i Svenska Barnläkarföreningen.
Stäng meny