fbpx

Bollen är din! : vägar ur vardagens vanmakt

Bollen är din! : vägar ur vardagens vanmakt
Författare
Medverkande
Förlag Schibsted Förlagen
GenrePsykologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor221
Vikt420 gr
Utgiven2008-01-09
SABDokb
ISBN 9789177387794
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Varje gång vi fattar ett beslut om att göra en viss handling, eller väljer att avstå från den, föregås det av en kostnadskalkyl. Vad kostar det att säga upp sig från jobbet? Att lämna sin partner? Att emigrera? Kostnaderna kan vara materiella (jag måste tömma bankkontot och kommer att bli utfattig) eller ideella (jag får dåligt samvete). Men varje handlande, i varje ögonblick, är resultatet av en sådan prisjämförelse.
     Reinhard K. Sprenger guidar oss med träffsäker och pedagogisk hand genom arbetslivets och privatsfärens beslutsfattande och visar på typsituationer där vi faktiskt har ett val och en möjlighet att förändra vår livssituation. Och han hjälper oss att sätta upp kalkylen, ger oss verktyg för att hantera undanflykter: Jamen, jag måste. Och göra om dem till möjligheter: Jo, det vill jag.
     Han ställer frågan om det verkligen finns något sådant som tvingande omständigheter, visar hur man kan hantera offerrollen eller problemen med att alltid vara andra till lags, hur man tar sig ur fällan att överlåta besluten på andra. Han diskuterar företeelser som moroten och piskan, som båda är lika förödande för den enskilda personen, liksom berömmets falska locktoner.
     Bollen är din! är en bok för alla som vill bestämma över sina liv, göra sig fria från ett liv styrt av andra och lära sig fatta egna beslut. Det handlar om en tillgänglig och praktisk livsfilosofi som utgår från den egna viljan, och samtidigt tar stor hänsyn till medmänniskan. Den är lika användbar för dig som privatperson som i ditt arbete.
     Se upp! Det kan hända att boken förändrar ditt liv.
Stäng meny