Vägen till träldom

Vägen till träldom
Serie Timbro förlags klassikerserie
Författare
Medverkande
Förlag Timbro
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor429
Vikt270 gr
Utgiven2018-03-02
ISBN 9789177031062
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Hayek såg den lilla staten som motsatsen till den starkes rätt. Endast i ett fritt samhälle kommer medborgarna frivilligt rätta sig efter andras behov. Endast under en fri marknad kan en välfärdsstat existera utan att sätta individens makt på spel.
Vägen till träldom har hyllats av så skilda tänkare som Milton Friedman, George Orwell och John Maynard Keynes. Den har kallats 1900-talets viktigaste bok och påverkade flera av förra seklets viktigaste ledare, däribland Winston Churchill, Ronald Reagan och Margaret Thatcher.
Om författaren
Friedrich Hayek (1899-1992) var en av 1900-talets intellektuella giganter. Han föddes i Österrike och hade doktorsexamen från Wien i både juridik och statsvetenskap. Men det var som en av de ledande ekonomerna i den österrikiska skolan han vann berömmelse. 1974 tilldelades han Riksbankens ekonomipris till Alfred Nobels minne.
Om Timbro förlags klassikerserie
Timbro förlag har sedan starten 1978 ett särskilt uppdrag att tillgängliggöra liberalismens klassiker på svenska. I serien finns sedan tidigare bland andra Nobelpristagarna James Buchanan och Milton Friedman, filosofen Robert Nozick, revolutionären Thomas Paine, idéhistorikern Isaiah Berlin och statsvetaren Judith N Shklar.