fbpx

Robin Hood

Robin Hood
Författare
Medverkande
Förlag Känguru
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor184
Vikt312 gr
Utgiven2016-08-04
SABHcg
ISBN 9789176631362
Det är svåra tider i England och prins John styr över sitt rike med järnhand. Men i Sherwoodskogen härskar den ädle rövaren Robin Hood - han som tar från de rika och ger till de fattiga. Älskad av folket gör han allt för att skipa rättvisa och utmana sin bistre fiende, sheriffen av Nottingham.
Det finns ingen hejd på alla vilda upptåg, dramatiska bataljer och hejdundrande kalas som Robin Hood och hans vänner får uppleva. Och någonstans i horisonten hägrar den vackra lady Marion

Robin Hood ingår i Kängurus serie Klassikerbiblioteket litterära pärlor som har moderniserats och kortats för att passa dagens barn.

Karaktären Robin Hood omnämndes i skrift redan på 1300-talet, men den version som blivit mest känd är den av författaren och illustratören HOWARD PYLE som skrevs i slutet av 1800-talet. I den här utgåvan har historien bearbetats av MARTIN SVENSSON, författare till, bland mycket annat, barnböckerna om Julius.

"I denna utgåva får läsaren ta del av de viktigaste delarna från Hovard Pyles original från 1883. [...] Vad jag kan se är översättningen god och boken bör kunna fungera för att unga läsare ska kunna lära känna berättelsen om Robin Hood."
Ulf Tegnander, BTJ

Stäng meny