I hennes majestäts hemliga tjänst

I hennes majestäts hemliga tjänst
Serie James Bond
Författare
Medverkande
Förlag Modernista
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor274
Vikt404 gr
Utgiven2022-06-30
SABHce
ISBN 9789176456361

I efterdyningarna av »Operation Thunderball« har spåren efter Ernst Stavro Blofeld - ledare för terrororganisationen SPEKTRUM och tillika James Bonds ärkefiende - kallnat. Och det har även agent 007:s känslor för sitt jobb.
Det enda som väcker hans passion är Contessa Teresa »Tracy« di Vicenzo, en problemtyngd kvinna som delar hans smak för vågspel och snabba bilar. Hon är dotter till den mäktiga ledaren för ett europeiskt brottssyndikat, och hennes pappa tror att ett giftermål med Bond kan vara lösningen på alla hennes problem. Bond är inte redo att slå sig till ro, men faller snart för den karismatiska Tracy.
Efter att ha spårat SPEKTRUM till de schweiziska alperna avslöjar Bond detaljerna i Blofelds senaste komplott: den mest storslagna planen för biologisk krigföring som någonsin existerat. Bond måste än en gång rädda världen - och överleva Blofelds sista, mycket personliga hämndakt.
I Hennes Majestäts hemliga tjänst från 1963 är den elfte romanen i serien om den hemliga agenten James Bond.
I svensk översättning av Sven Granath.

IAN FLEMING [1908-1964] var en brittisk författare och journalist. Efter att ha tjänstgjort som underrättelseofficer under andra världskriget skapade Fleming sin legendariska romangestalt James Bond. Romanerna om Bond har sålts i hundra miljoner exemplar och filmatiserats otaliga gånger.