fbpx

Bröd & marmelad

Bröd & marmelad
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor170
Vikt776 gr
Utgiven2012-10-25
SABQcae
ISBN 9789174611106
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Här är en bok full av inspirerande recept till det godaste brödet och den läckraste marmeladen. Läsaren bjuds även på tankar om ingredienser, några personporträtt samt ett par kapitel med goda råd om såväl brödbak som marmeladkok.

"Med råd kring val av mjölsort, utbakning och gräddning ger boken kunskap om skapandet av grunden till den bästa smörgåsen, nämligen brödet.
Med tillgång till bär, frukt och frodiga grönsaker bjuds här en härlig stund för alla som liksom jag själv njuter stort av att fylla burkar och flaskor med dessa läckerheter.
Med en smula fantasi och lite hjälp av de praktiska tipsen kring kok och konservering kan även nybörjaren i detta mycket gamla förfaringssätt få stor glädje av denna bok.
Att sprida brödbakets och marmeladkokets väldoft över landet ser jag som en ärofylld uppgift. För med ett gott bröd och en vacker marmelad kan man gå vart som helst."

Monika Ahlberg

MONIKA AHLBERG startade i början 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Förutom att Monika syns och hörs regelbundet i media, håller hon föredrag och kurser, är ambassadör för Sveriges mathantverkare, anlitas i matjuryer, skapar recept för hemkörda matkassar och driver en blogg med över 500 000 besökare i månaden. Monika har dessutom vunnit utmärkelser från både Måltidsakademien och Gourmand World Cookbook Awards.
Stäng meny