En kul begravning

En kul begravning
Författare
Medverkande
Förlag Epix
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor32
Vikt500 gr
Utgiven2020-05-04
SABHcf
ISBN 9789170892363
Idag ska mammas morbror Frank begravas.
Men lilla Norma är mera uppspelt än ledsen. Hon slipper skolan idag, och efter begravningen ska hon få leka med sin älsklingskusin Ray. Men i kyrkan får hon uppleva ceremonier och föreställningar som är helt nya för henne – förbryllande och lite tråkiga.

Inte alla hennes frågor får något svar den dagen, men när familjen åker hem igen är Norma trots allt säker på en sak: morbror Frank skulle ha tyckt om sin begravning.

Denna finstämda och livsbejakande berättelse skildrar en begravning utifrån barnens perspektiv. De unga läsarna får fundera över och ställa egna frågor om livet, om döden och om hur vi ska minnas dem som lämnat oss.

”… En bok som ger barn en glimt av upplevelsen av en begravning men också tar ställning för deras rätt att hantera den på sitt eget sätt.” — Bulletin of the Center for Children’s Books

MATT JAMES är en kanadensisk målare, författare, illustratör och musiker. Han har illustrerat många bilderböcker av andra författare och blivit prisbelönad för sina bilder. En kul begravning är den första bilderbok han också är författare till. Han bor i Toronto. Hans hemsida är www.mattjamesillustration.com