Matte & Myran : farbror Granbom slår till

Matte & Myran : farbror Granbom slår till
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Carlsen
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor96
Vikt293 gr
Utgiven2004-08-25
SABHc,u
ISBN 9789163843679
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Farbror Granberg bor i Pålinas portgång. Han är gammal och ensam, men han vill absolut inte behöva flytta till Skäraton - det rosa ålderdomshemmet. En gång om dagen går han ner till Konsum och pratar lite med de andra gamlingarna. Och just den här dagen blir han ovän med en gubbe som är otrevlig mot Myran och hennes kompisar. Han blir så arg att han knuffar omkull gubben.   Farbror Granbom tror att de ska spärra in honom på Skäraton som straff. Därför bestämmer han sig för att gå under jorden. De enda som vet var han är är Matte & Myran ...

Matte & Myran - farbror Granbom slår till är den tredje boken i serien om kompisarna Matte & Myran. Det är en rikt illustrerad vardagsnära berättelse för nybörjarläsare. Lisen Adbåges uttrycksfulla bilder fångar träffsäkert den norrländska miljön och huvudpersonernas personligheter.

Böckerna om Matte & Myran är inte bara roliga och spännande, de hjälper även till att fylla en del av det stora hål i svenska barnboksförlags utgivning av böcker med huvudpersoner som inte bara är svenska, blonda och blåögda.