fbpx

Sanningen om Winter

Sanningen om Winter
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Carlsen
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor142
Vikt255 gr
Utgiven2002-08-18
ISBN 9789163825385
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

En berättelse om att söka sanningen och hitta sig själv

Winter, 16 år, kommer hem till sitt barndomshem Warriewood efter att ha vuxit upp hos släktingar i Canberra. Båda föräldrarna omkom samma år, men inte vid samma olycka, när Winter var fyra år.

Gården sköts nu av ett lismande par, Ralph och Sylvia, som skinnar Winter på hennes arv efter föräldrarna. Granngårds bor den trevliga familjen Kennedy. Sonen i familjen, Mathew, träffar Winter på flera gånger innan hon upptäcker hur söt han faktiskt är ... Mr Carruthers, förvaltaren, hjälper Winter att vräka paret och Winter tar över arbetet på gården. Parallellt med röjningen av den av björnbärssnår igenvuxna trädgården söker hon svaret på gåtan om omständigheterna kring mammans död. En kvinna, gammelmoster Rita, har svaret, men hon är inte pigg på att prata om tragedin.

Winter är en stark och mogen sextonåring som strider för sin gård, envist söker vetskap om sitt förflutna, knyter nya vänskapsband och till slut ser sanningen i vitögat och står pall.

John Marsden är en av Australiens största ungdomsboksförfattare. I Sverige har hans serie om sju böcker, I morgon när kriget kom, funnit många många läsare.

Stäng meny