fbpx

Mitt bästa recept : ur Allt om Mat

Mitt bästa recept : ur Allt om Mat
Författare
Medverkande
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor239
Vikt0
Utgiven2006-10-02
SABQcca
ISBN 9789151848440
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Matkulturen i Sverige har höjts enormt under de senaste decennierna. Det märks inte minst på de recept läsarna skickar in till Allt om Mat! Här kan du ta del av hela härligheten – Sveriges bästa recept under de senaste sex åren.

En av de mest populära avdelningarna i tidningen Allt om Mat är ”Mitt bästa recept”. Läsarna skriver ner sitt favorit-recept och skickar det till tidningen där det sedan publiceras med en vacker bild på maträtten, kakan eller brödet. Att få med sitt favoritrecept i Sveriges största mattidning är något många tycker är roligt och det kommer in flera brev i veckan med läsarnas egna recept.
Vi har nu samanställt de allra mest populära recepten från ”Mitt bästa recept” i en bok, en bok som inte skulle ha kommit till om det inte vore för Allt om Mats trogna och duktiga läsare.
Boken är indelad i olika kapitel, smårätter, kött, fisk, bakat mm, för att du lättare ska kunna hitta det du söker och är sugen på att laga. Detta visar också att bredden på de recept som läsarna skickar in till tidningen är stor. Här finns allt från små, snabba rätter till mer tidskrävande mat, enkla vardagsrätter till mer avancerade festrätter, matbrödslimpor till läckra tårtor. Upphovsmannen eller -kvinnan finns alltid presenterade med bild och en liten kort text där de berättar något specifikt om sitt recept.
”Mitt bästa recept” har funnits i tidningen Allt om Mat ända sedan den startade 1970 och det har tidigare givits ut en samanställd bok med recept. I denna bok är recepten hämtade från
tidningar utkomna 1999–2005.
Alla recept är provade i Allt om Mat:s provkök för att vi ska vara riktigt säkra på att maten blir så god som recept makaren vill. Det är lätt när man står i sitt hemmakök att man smakar av ”på en höft” så därför är det viktigtatt recepten provlagas så att alla mått, tider och temperaturer stämmer. Alla ska få lika god mat på sitt bord som ursprungskocken fått.
Stäng meny