Libers språklåda i engelska 7-9: Listening cd

Libers språklåda i engelska 7-9: Listening cd
Serie Libers språklåda i engelska 7-9: Listening
Författare
Förlag Liber
SpråkEngelska
Antal sidor210
Vikt0
Utgiven2015-03-03
ISBN 9789147117796
Libers språklåda i engelska 7–9: Listening är ett kompletterande material med fristående hörövningar som ger eleverna extra träning i färdigheten Lyssna och som hjälper dig att variera din undervisning

Läs mer
Libers språklåda i engelska: Listening är en samling nyinspelade hörövningar i olika svårighetsnivåer för årskurserna 7, 8 och 9. Materialet är helt fristående och ett utmärkt komplement i undervisningen eller för elever som behöver träna sin hörförståelse lite extra. Temana är noga utvalda för att eleverna både ska känna igen sig och lära sig något nytt, samt låta sig inspireras. Hörövningarna kan lätt plockas in där det passar under en lektion. Allt är inspelat i studio med native speakers.
Exempel på teman:
- Guess the Picture
- Where Are They?
- On Safari with Troy and Carina
- Loudspeaker Messages
- Four Cities
- Believe It or Not
- A Literary Quiz
Upplägg
Libers språklåda i engelska: Listening 7–9 innehåller hörövningar på tre nivåer. Nivå 1 och 2 innehåller vardera 11 hörövningar och Nivå 3 innehåller 10 hörövningar. Dessutom finns 8 autentiska hörövningar, dvs. studiosamtal där deltagarna fritt diskuterar olika ämnen.
Hörövningarna är tänkta för högstadiet men kan givetvis också användas på gymnasiet om man där önskar något lättare övningar. Nivå 1 motsvarar ungefär årskurs 7, Nivå 2 årskurs 8 och Nivå 3 årskurs 9, men klassens nivå avgör vilken del som passar bäst.
Till de flesta hörövningar finns två olika arbetsblad, ett lättare – A och ett något svårare och mer omfattande – B. Detta har vi gjort för att du lättare ska kunna möta dina elevers behov, dels med tanke på gruppens kunskapsnivå, dels med tanke på de enskilda individerna i en heterogen grupp.

Om författarna
Anders Odeldahl har, förutom att ha arbetat i många år med engelsk- och tyskundervisning i grundskolan, skrivit många läromedel i engelska och tyska, både för högstadiet och för gymnasiet. Han arbetar numera på heltid med att skriva läromedel.
Zandra Wikner-Strid har arbetat i många år som lärare i engelska och tyska i grundskolan. Idag arbetar hon som lärarfortbildare. Hon är också en flitig skribent kring frågor som rör skolans utveckling. Zandra belönades år 2000 med The European Label, en europeisk kvalitetsutmärkelse för språkundervisning, för sitt projekt i tyska "Alla kan lyckas med ett nytt språk".
År 2012 vann Anders och Zandra Läromedelsförfattarpriset Lärkan för läromedlet Der Sprungs framgångsrika pedagogiska och didaktiska egenskaper. Tillsammans säkerställer Anders och Zandras djupa erfarenheter att Libers språklåda i engelska 7–9: Listening verkligen fungerar i klassrummet!