fbpx

Hundra dörrar i brisen

Hundra dörrar i brisen
Författare
Medverkande
Förlag Wahlström & Widstrand
GenreUtländska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor103
Vikt225 gr
Utgiven2004-08-19
SABHdcb.01=c
ISBN 9789146204077
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen


Isländska Brynhildur har återvänt till det Paris som betytt så mycket för henne. Det var där hon drabbades av sitt livs stora kärlek och besvikelse. Det var också där hon träffade sin make, och nu tjugofem år senare på besök i samma stad, beslutar hon sig plötsligt för att ta sig en älskare.

Älskaren finner hon i en butik i en av Montmartres gränder och detta oväntade sexuella äventyr väcker Brynhildurs förflutna till liv, minnena från tiden som student och av den stora kärleken som aldrig blev något av. Hon minns natten som inte blev som hon tänkt sig och som totalt sög livslusten ur henne.

Det som räddade henne var landsmannen Bárdur som tog sig an henne och som hon levt med sedan dess. De har två döttrar och Brynhildur borde vara lycklig. Men hon kan inte glömma den ofullbordade kärleksaffären i Paris, hon kan inte älska lika starkt igen och Bárdur får nöja sig med ett liv i skuggan av en annan man.

Hundra dörrar i brisen är en tragisk och vacker, erotisk berättelse av en av Islands främsta författare som bland annat skrivit de omtyckta romanerna Tidstjuven och Hjärttrakten.

 

Stäng meny