Ett professionellt landskap i förvandling

Ett professionellt landskap i förvandling
Författare
Medverkande
Förlag Studentlitteratur AB
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor394
Vikt843 gr
Utgiven2019-07-16
ISBN 9789144122274
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Professioner har en central plats i moderna samhällen och stort inflytande över människors vardag. Vi är alla beroende av dessa yrken. De utgör betydande delar av högre utbildning, arbetslivet och samhällets organisering.

Denna bok presenterar hur yrken och hela det svenska professionella landskapet har utvecklats och förändrats sedan cirka 1980. Tiden därifrån kännetecknas av omfattande förändringar som på många sätt berört professionella yrkens arbete och villkor. Det gäller främst förändringar av organisation och styrning, men även internationalisering, digitalisering och individualisering. Boken behandlar klassiska professioner, välfärdsprofessioner och nya preprofessioner och deras utbildning och arbetsliv i sju kapitel och professionella kompetensfält: akademi, utbildning, social reglering, psykosocialintegration, medicin, teknik och ekonomi.

Ett professionellt landskap i förvandling vänder sig till studenter i alla samhällsvetenskapliga ämnen, professionella yrkesutövare, samhällspolitiskt intresserade och - inte minst - professionsforskare.