Rorsmans Dermatologi Venereologi

Rorsmans Dermatologi Venereologi
Medverkande
Förlag Studentlitteratur
GenreMedicin
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor435
Vikt0
Utgiven2017-12-06
SABVem
ISBN 9789144119106

Denna lärobok i hud- och könssjukdomar utkom 1972 i sin första upplaga och har sedan dess använts flitigt i den svenska läkarutbildningen. För att hedra minnet av den förutvarande huvudredaktören, professor Hans Rorsman, benämns boken alltsedan föregående upplaga Rorsmans Dermatologi Venereologi.

En redaktionskommitté bestående av representanter från Sveriges alla universitetshudkliniker har nu arbetat fram en ny upplaga. Alla kapitel har grundligt bearbetats och kompletterats både vad gäller text, bildmaterial, faktarutor, sökregister och litteratur-
hänvisningar. Andra nyheter i den 9:e upplagan är en helt ny layout med bland annat färglagda och schematiska bilder. Fokus är dock som tidigare koncentrerat på det vanliga och praktiskt väsentliga inom dermatologi och venereologi.

Rorsmans Dermatologi Venereologi riktar sig i första hand till studerande på läkarprogrammet men är även värdefull för studerande inom sjuksköterskeprogrammet.

Boken används också sedan länge som ett lättillgängligt och självklart uppslagsverk på vårdcentraler, mottagningar och inom företagshälsovård.