fbpx

Matematik i skolans uterum

Matematik i skolans uterum
Författare
Medverkande
Förlag Studentlitteratur
GenrePedagogik
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor61
Vikt0
Utgiven2011-01-12
SABE
ISBN 9789144068091
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Den här boken är en praktisk handledning som utgår från att det kan vara både sunt, roligt och lärorikt att flytta en del av den traditionella klassrumsundervisningen till skolans uterum.

Utöver att eleverna får frisk luft och motion kan de genom sin kroppsliga upplevelse utveckla förförståelse för de matematikområden som ni på ett mera teoretiskt och abstrakt plan arbetar med i klassrummet.

I boken beskriver vi 27 matematikaktiviteter med utgångspunkt i centrala kunskaps- och färdighetsområden. Först formulerar vi matematikuppgiften och beskriver hur ni kan arbeta med den i skolans uterum. I schemat markerar vi det med blå prick. Därefter föreslår vi material och hjälpmedel till respektive aktivitet eller övning. Det markerar vi med grön prick. Vidare beskriver vi hur de enskilda aktiviteterna kan graderas så att elever på skilda nivåer kan delta, lösa uppgifterna och uppleva att de bemästrar dem. Graderingsmöjligheterna är markerade med cerise prick.

Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare i matematik i grundskolans år 3–6. Den kan, utöver den traditionella matematikundervisningen, med fördel också användas som underlag för inspiration till professionsövergripande samverkan med skolans fritidslärare.

Stäng meny