Mitt liv som Sunes hund

Mitt liv som Sunes hund
Serie Sune och hans värld
Författare
Medverkande
Förlag Rabén & Sjögren
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor64
Vikt223 gr
Utgiven2003-06-30
SABHc,u
ISBN 9789129659566
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Bygger på "Sune och hans värld" i SVT:s lördagsblock Allra mest tecknat, där den tecknade Sune-filmen har blivit det populäraste inslaget. Lättlästa textböcker för nybörjarläsaren med massor av bilder helt i färg!

En hund kan vara värsta tjej-magneten! Dessutom kan en hund vara bra att ha om man vill skrämma bort tjuvar. Plötsligt har familjen Andersson en ny familjemedlem ... Men något går snett från första stund. Hunden tycker inte om Sune! Den jagar honom så fort den får en chans, och planerna på att använda den som dragplåster på tjejer går i stöpet.

Sune har varit en av de absolut populäraste barnboksfigurerna i snart tjugo år, dvs sedan starten 1984. En ny textbok om Sune går alltid rakt upp på säljtoppen, och likadant är det med biblioteksutlåningen. Han har haft huvudrollen i SVT:s julkalender (Sunes jul 1991), det har gjorts biofilm (Sunes sommar 1993) och teater, cd-rom, spel etc.

TV-serien "Sune och hans värld" har blivit en internationell framgång! I Latinamerika är Sune populärast i Chile, Brasilien och Mexiko. I Skandinavien är serien väldigt uppskattad både i Danmark och Norge, och snart kan barn i Australien, Spanien, Portugal, Thailand och Singapore också se den animerade TV-serien!