fbpx

Rymmaren

Rymmaren
Serie Mattias Berglund
Författare
Förlag Norstedts Pocket
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatStorpocket
SpråkSvenska
Antal sidor444
Vikt454 gr
Utgiven2009-04-01
SABHc
ISBN 9789113020815
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

När ett brutalt mord sker på Österåkeranstalten förstår Miro att han står på tur. Den mördade var hans kusin, och nu har han bara två saker i huvudet: att rymma och att hämnas mordet.

Poliserna Christian och Susanne får i uppdrag att utreda mordet. Susanne är ny på jobbet, men förstår snart att kollegan inte skyr några medel för att sätta dit brottslingarna. Den unga advokaten Mattias får nys om vad som pågår och arbetar för att sätta stopp för det.

Miros advokat, Douglas, är framgångsrik men uppenbart mutbar. Han får dock en uppgift som är på gränsen till och med för honom: att hjälpa Miro att ta sig ut.

I detta intrigtäta spel står också en justitieminister och en kriminalvårdsdirektör i centrum. Alla har mycket att vinna, men också mycket att förlora. Och kanske är det inte rättvisan som segrar. Kanske är den här historien ganska så lik verkligheten, skriven av en författare som skickligt leker med sina unika erfarenheter från rättegångar, fängelser och Rosenbad.

F.d. justitieministern och brottsmålsadvokaten Thomas Bodström är en av våra mest omtalade politiker. Hans debutbok Rymmaren har redan rönt stort förhandsintresse från media och är såld till flera länder.

Stäng meny