Webtoon börsnoterat – drog in 3,1 miljarder kronor

📈 BÖRSNOTERING. Bolaget Webtoon börsnoterades på Nasdaq och sålde aktier för 315 miljoner dollar, varav 293 miljoner dollar (motsvarande 3,1 miljarder kr) går in i bolaget. Med dessa medel planerar företaget att expandera sin plattform och stödja fler skapare globalt, skriver Publishers Weekly. Webtoon, kända för sina digitala serier, hade intäkter på 327 miljoner dollar första kvartalet 2024 med en liten vinst på 6,2 miljoner dollar. Förra året omsatte Webtoon, som även äger Wattpad, totalt 1,28 miljarder dollar men gjorde en förlust på 145 miljoner dollar. Bolaget har i skrivande stund ett börsvärde på motsvarande 31 miljarder kronor och 170 miljoner användare.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.