Palabra förlag pausar utgivningen

⏱️ Förlagspaus. Precis som Teg Publishing pausar nu Palabra förlag utgivningen – i minst ett år. Förlaget startade 2018 och ger ut översatt litteratur från Spanien och Latinamerika. Det senaste bokslutet (per sista juni 2023) visade en omsättning på 664 tkr med en vinst på 147 tkr. Räknat på de senaste fem åren är dock det totala resultatet -14 tkr.
– Jag har aldrig kunnat ta ut lön för förlaget eftersom jag aldrig har kommit upp i den försäljningen. Men jag känner att nu får jag ta en paus, för jag har bara kunnat hålla mig flytande på stipendium som jag fått för min översättargärning. Nu måste jag jobba upp så att jag översätter fler böcker och kan söka fler stipendier som översättare, säger förlagets grundare Ellinor Broman till Svensk Bokhandel.
I mitten av mars gav Palabra förlag ut den fjärde och sista delen i serien Balladen från norr, av den spanska författaren Alfonso Zapico.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL