Förlaget Teg Publishing pausar utgivningen

Anders Teglund startade förlag 2010 tillsammans med sin bror Jonas. Båda är också verksamma som musiker. Arkivbild: JESSICA GOW/TT.

Förlaget Teg Publishing pausar sin utgivning. Lönsamheten är för dålig och mycket talar för att det inte blir några fler böcker alls, skriver Svensk Bokhandel.

– Vi har nått en punkt där vi känner att vi inte vill göra detta längre, där vi inte längre tror på att det någonsin kommer att finnas en lön för oss, förklarar förläggaren och författaren Anders Teglund som startade förlaget 2010 tillsammans med sin bror Jonas.

Teg har fokuserat på böcker om Norrland och landsbygd och bland annat gett ut Augustvinnaren Osebol av Marit Kapla. Men enligt Anders Teglund är det omöjligt att försörja sig på att driva att litet förlag.

– Tänk om det hade funnits stöd att söka för att man gjort ett bra och viktigt jobb som förläggare, då hade kanske varit möjligt, säger han till Svensk Bokhandel.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL