Tyska branschtidningen Buchreport läggs ner

Tyska branschtidningen Buchreport lades ner vid årsskiftet, meddelar de på sin hemsida den 3 januari 2024.

Nedläggning. I december rapporterade vi om de ekonomiska problemen och konkurshotet för ägarna till tyska bokbranschens tidning Buchreport. Igår meddelade tidningen på sin sajt att man lagt ner verksamheten vid årsskiftet och inte längre kommer att leverera nyheter om bokbranschen. Buchreport har även skött Der Spiegels bästsäljarlistor, dessa kommer nu att tillhandahållas av eBook-kooperativet, som inkluderar 850 oberoende bokhandlar.
”Redaktionen tackar särskilt för förtroendet och tålamodet hos de många kontakterna även vid ihärdiga undersökningar och kritiska frågor”, skriver Buchreport på sajten.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,