Hoi Publishing vände till vinst under Q2-2023

📈 Vinstvändning. Hoi Publishing redovisar en vinst i sin kvartalsrapport för Q2-2023 (april-juni). Omsättningen ökade till 4,15 (2,79) Mkr och rörelseresultatet gick från -977 tkr till +416 tkr jämfört med motsvarande period förra året. Förklaringen ligger i förvärvet av det danska förlaget Superlux i april. Förlaget signalerar fler förvärv och har samtidigt genomfört kostnadsbesparingar som kommer att synas mer under tredje kvartalet då Hoi släpper över 40 titlar (Danmark och Sverige sammanräknat). Skuldbördan lättade något för Hoi efter nyemissionen i juli, vilket också ska synas kommande kvartal. Första halvåret visar dock fortfarande en förlust på – 753 tkr att jämföra med -1,9 Mkr jan-jun 2022.
Hoi Publishing har även utlyst en extra bolagsstämma till den 5 september där Mikael Palmqvist (nyval) föreslås bli ny styrelseordförande istället för Jesper Hörnberg (som kvarstår som ledamot).

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.