Nextory prisar mest fängslande eböckerna 2023: Pascal Engman en av vinnarna

Nextort E-Book Award 2023. Pressbild.

Nextory E-book Awards 2023: Pascal Engman tar hem segern för den mest fängslande e-boken.

Nextory E-book Awards 2023 har nu utsett sina vinnare. Priset, instiftat av boktjänsten Nextory, hyllar e-böcker som har fängslat läsarna och lästs ut från början till slut. Årets vinnare i vuxenkategorin är Pascal Engman med boken ”X”, medan Petrus Dahlin tar hem priset i barnkategorin för ”Vattenlandet”.

I år delas priset även ut i två ytterligare kategorier, Feelgood & Romance samt Biografier & Reportage, på grund av deras ökade popularitet på Nextory under det senaste året. Vinnare i dessa kategorier inkluderar Julia Quinn med ”Summan av alla kyssar” och Johanna Sjöbergs biografi ”Fängslad kärlek”.

Nextory har delat ut priset i sex år och baserar det på vilka e-böcker som lyckats fånga läsarna från första till sista sidan, till skillnad från topplistor för fysiska böcker, som fokuserar på antal sålda exemplar. Det gör Nextory E-book Awards unikt i sitt slag.

Pascal Engman uttrycker sin glädje över att vinna priset:

– Det är otroligt stort och ärande att få vinna det här priset. Det är första gången jag vinner något, så jag är väldigt glad och stolt, säger han i ett pressmeddelande.

Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, gratulerar vinnarna och betonar företagets mål att få fler att upptäcka böcker och berika sina liv med spännande historier:

– Vi är stolta över att dela ut ett bokpris som premierar de mest fängslande e-böckerna, det vill säga de historier som verkligen fångat läsarna från början till slut. Stort grattis säger vi till Pascal Engman och de andra vinnarna.

Nextory E-book Awards 2023

Vuxenböcker
1. X – Pascal Engman (Bookmark förlag)
2. Kult – Camilla Läckberg & Henrik Fexeus (Bokförlaget Forum)
3. Värma händer – Katarina Widholm (Historiska media)

Barnböcker
1. Vattenlandet – Petrus Dahlin (Bonnier Carlsen)
2. Sagan om den underbara familjen Kanin och Godistrollet – Jonna Björnstjerna (Bonnier Carlsen)
3. Luna och Liam på simskola – Malin Stehn & Maria Källström (Opal)

Feelgood & Romance
1. Summan av alla kyssar – Julia Quinn (Lovereads)
2. Förbannade kärlek – Colleen Hoover (Lovereads)
3. Efter regn – Lucy Dillon (Bokförlaget Forum)

Biografier & Reportage
1. Fängslad kärlek – Johanna Sjöberg (Mondial)
2. Händelserna på hästgården – Anna Bohlin & Ulrika Fåhraeus (Bokförlaget Forum)
3. Hon hette Esmeralda – Melinda Jacobs & Minna Tunberger (Bokförlaget Forum)

Om kartläggningen: Nextory E-book Awards, tidigare kallat Stora e-bokspriset, instiftades av Nextory 2018 och är en unik utnämning för att hylla e-boken och den digitala läsupplevelsen. Böcker som påbörjats av minst 500 läsare under 2022 inkluderas i tävlingen. De titlar som i störst utsträckning fångat läsarna från början till slut vinner. Vinnarna i varje kategori premieras med diplom.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL