17 september 2022 – en dag för böcker

📅 Utgivningar idag: Inga nya titlar hos Bokinfo idag, inte ovanligt en lördag.

🎂 Födelsedagar: Idag fyller Charlotta von Zweigbergk år. Hon har skrivit romaner, faktaböcker och barnböcker, samt arbetat som frilansjournalist. Hennes fackbok Fattigfällan nominerades till Augustpriset år 2016 och hon har även skrivit bland annat Dippen & jag, Hundkärlek, Ebbe, mamma och fullisarna och Alla delar av dig. Den senaste boken Djävulsnyckeln kom ut 2021.

👠 Den 17 september firas Höga klackars dag, och de självklara boktipsen är Djävulen bär Prada och Hämnden bär Prada : djävulen är tillbaka av Lauren Weisberger. Men vi hittar också Stylequiz : frågor och fakta om högklackat, Allt du kan göra i högklackade skor och Höga klackar av Anna Maxted.🎙️ Spotify + Wattpad. I ett nytt samarbete ska författare på Wattpad starta podcasts på Spotify, enligt ett pressmeddelande. Det handlar om några av de mest lästa författarna på plattformen i Indonesien och Filippinerna, exempelvis Ma. Cristina Lata, som skrivit The Four Bad Boys and Me and med 321 miljoner läsningar (lästa kapitel ska sägas). Lanseringen skedde igår via panelsamtal vid Manila International Book Fair. I sina podcasts ska författarna bland annat tala om sitt skrivande och interagera med fansen. Nästa naturliga steg är utgivning av författarnas följetonger som ljudböcker på Spotify?


Uppdateras under dagen …

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.