11 augusti 2022 – vilken bok läser du idag?

Utgivningar idag: Ett 50-tal titlar med detta utgivningsdatum. Ett flertal pocketsläpp, som Vindarna på Camino Island av John Grisham och Mannen som dog två gånger av Richard Osman. Men vi hittar även titlar som Tova med mig! av Tatiana Jonasson, Prepperprästens beredskapsbok av Jonas Ahlforn och Partiet som kom in från kylan av Magnus Utvik.

🎂 Födelsedagar: Enid Blyton (1897-1968) var den född 11 augusti. Känd för sina ungdomsdeckare i serier som Fem-böckerna och Hemliga sjuan. Men Blyton hade även sina mörka sidor. Läs även Boktuggs långa reportage om författaren Enid Blyton. Även Alex Haley (1921-1992) föddes denna dag, han är mest känd för boken Rötter som blev tv-serie men han skrev även Malcolm X självbiografi. Och så säger vi grattis till programledaren och barnboksförfattaren Johanna Westman (född 1969) som nästa vecka släpper Varannan vecka : Kokbok för barnveckan/Kokbok för egenveckan.

🏖️ Den 11 augusti firar man Lek i sanden-dagen vilket kanske är passande eftersom det utlovats bra väder (i alla fall i Skåne) under sommarlovets sista dagar. Boktips? Kanske pekboken Stranden av Love Antell och Jenny Bjarnar eller Plocka tång & strandväxter : Recept och tillagning av Linnéa Sjögren och Karolina Martinson.



💕 Uppföljare. Katarina Widholms succéroman Räkna hjärtslag har hittills sålt i över 50 000 exemplar och nominerats till Årets bok 2022. Den 15 augusti släpps uppföljaren Värma händer som följer huvudpersonen Betty under åren 1942 till 1944. Ljudboken släpptes redan igår, inläst av Katarina Ewerlöf.

📈 Hoover-update. Häromdagen konstaterade vi att nästa bok på svenska av Colleen Hoover (Minnen av honom) släpps på Modernista. Innebär det att Bonnierförlagen tappat en av världens bäst säljande författare just nu?
– Nej, Lovereads och Forum har inte släppt Colleen Hoover. Hon var en av Lovereads första författare och vi har hittills givit ut Det slutar med oss samt Förbannade kärlek med stor framgång, titlar vi fortfarande arbetar väldigt aktivt med. Hoover är en oerhört produktiv författare som har flera aktiva spår i sitt författarskap på hemmamarknaden i USA som även där ges ut på olika förlag. Vi tycker det är jättekul med den rådande Hooverhypen och är säkra på att fler utgivna Colleen Hoovertitlar kommer att synliggöra författarskapet ytterligare i Sverige, säger Malin Berglund på Lovereads.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL