2 augusti 2022 – ännu en dag för läsning

Utgivningar idag: Är det nu pandemiromanerna kommer? Livet på distans av Katarina Lundholm är en feelgood om hemmakontor. Och ska man jobba hemifrån kanske det passar med boken Smarta snacks: nyttigare mellanmål, tilltugg och godis av Eleonora von Essen. Bland dagens släpp hittar vi även Faktura luft : bluff, mygel och korruption – så skapades det jämtländska fotbollsundret av Linda Hedenljung som granskar ekonomin bakom Östersunds FK.

🎂 Födelsedagar: Inger Sandberg är född den 2 augusti 1930. Hon är mest känd för sina böcker om Lilla Anna och Lilla långa Farbrorn, spöket Laban och Tummen, illlustrerade av hennes man Lasse Sandberg (1924-2008). Tillsammans har de skrivit över 100 barnböcker som översatts till mer än 30 språk.

🌭 Målarbokens dag är det den 2 augusti vilket väl passar perfekt. En het trend för några år sedan som fortfarande har en stor läsekrets, eller målarkrets? Här är några aktuella målarbokstitlar: Paw Patrol: Stora målarboken, Dinosaurier : Magisk målarbok, Min stora målarbok : Kreativa och rogivande motiv att färglägga själv, Mumin Målarbok för vuxna, ja det finns ännu fler målarböcker här för den som gillar att färglägga i en bok.



📦 Talesräddning. Den danska nätbokhandeln Tales (som funnits sedan 2011) gick i konkurs tidigare i sommar. Efter en rekonstruktion förs verksamheten över i ett nytt bolag, Book Solutions ApS efter att en grupp investerare gått in. Grundarna Rasmus Halvor och Anders Hyldig finns med även i det nya bolaget, skriver Bogmarkedet. Även den svenska sajten är online men utbudet är begränsat eftersom bolaget inte har avtal med alla distributörer.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL