Författaren Leffe Grimwalker. Foto: Martin Magntorn.

Leffe Grimwalker skriver 10-boksavtal med Bokförlaget Nona

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren Leffe Grimwalker har signerat ytterligare ett jätteavtal – denna gång på tio böcker i en helt ny serie åt Bokförlaget Nona.

– Det blir nog inte så mycket semester de närmsta åren. Det är visserligen två böcker per år i fem år, säger Leffe Grimwalker till Boktugg.

Många författare skulle tycka att det var ett extremt tempo med två böcker per år. Men då ska man komma ihåg att Grimwalker dessutom nyligen skrev på ett annat avtal på tio böcker i en serie som han skriver tillsammans med sin fru Caroline åt WAPI/Gyldendal. Tillsammans släpper de över åtta böcker per år och har sålt över en miljon böcker. Dessutom har han Alex Storm-serien som han numera skriver tillsammans med den fiktiva karaktären Alex Storm.

Innan midsommar blev det alltså klart att Leffe skriver ett tioboksavtal med Bokförlaget Nona och deckarserien kommer heta Mmoria Mori.

– Caroline är utgiven på Nona, jag har därmed en inblick i förlaget och jag har fått ett gott intryck. Det känns jättekul att skriva den här serien hos dem och jag tror att det kommer bli hur bra som helst, säger Leffe Grimwalker i ett pressmeddelande.

Första delen i serien för Nona är planerad till hösten 2023 och skrivandet är redan i full gång.

– Vi på Nona är otroligt glada och exalterade över att få jobba ihop med en av Sveriges bästa spänningsförfattare och ser fram emot ett fantastiskt samarbete. Leffe själv beskriver den här bokserien som en blandning mellan Seven och Mr Mercedes – need I say more? säger Emina McCarthy, förläggande redaktör Nona.

Leffe har även spökskrivit över trettio böcker, men skriver nu enbart egna böcker. Hans författarskap innehåller flera stora framgångar, däribland Victoria Bonde-, Alex Storm- och Tick Tack-serierna.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Ett 50-tal titlar, däribland 30 månader av författaren Jannice Eklöf vars dotter drabbades av leukemi och under två och ett halvt år kastas familjen mellan hopp och förtvivlan. Bättre med åren av Katarina Steding Ehrenborg handlar bland annat om att bromsa åldrandet. Augustvinnaren Marit Kapla (Osebol) är tillbaka med ny bok: Kärlek på svenska. Och så en uppföljare: Mera saker som (nästan) ingen vet av Bengt Fredrikson och Andreas Palmaer med oväntade fakta.

🎂 Födelsedagar: Brian Aldiss (1925-2017) föddes den 18 augusti, men det är nästan trettio år sedan hans böcker (främst science fiction) gavs ut på svenska. Hans sista bok, Finches of mars, kom 2014. Dagboksförfattaren Agneta Horn (1629-1672) var också född denna dag och hon skildras i boken Agneta Horn : ett liv i trettioåriga krigets skugga av Karin Milles. Fyller år idag gör amerikanske historikern och författaren Timothy Snyder vars bok Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet (grafisk utgåva) nyligen kom ut på svenska i nytt lättillgängligt format.

🥙 Den 18 augusti firas Fajita-dagen. Hur långt har den svenska TexMex-kulturen utvecklats, vet vi skillnaden på burritos, fajitas och tacos? Läs ¡Taco loco! : Mexikansk gatumat från grunden av Jonas Cramby eller Tacos! : äkta mexikanska recept av Cruz Felipe Fuentes och Ben Fordham. Dessutom ”firas” idag i vissa länder Dålig Poesi-dagen. Vilket innebär att detta är dagen då ingen ska skämmas utan dela med sig av haikus och andra diktformer. Men det kan också vara dagen då du vill utveckla din inneboende poet och läsa Skriva poesi : om diktandets hantverk av Mats Söderlund eller Guide till att läsa och skriva poesi av Jenny Edvardsson.🎪 Jättemässa. Bokmässan i Frankfurt tänker efter några svåra coronaår åter bli bokbranschens mittpunkt. Med två månader kvar har 4 000 utställare från 80 länder bokat plats inklusive världens största förlag, skriver Publishing Perspectives. Alla 456 bord i Literary Agents & Scouts Center är bokade.

Fysisk butik = fysisk bokhandel + dagligvaruhandel. Ehandel = internetbokhandel + bokklubbar. Grafik av Boktugg.

📉 Trend. Bokförsäljningsstatistiken för jan-jun 2022 visar att bokhandeln vann tillbaka marknadsandelar från internetbokhandeln. Men försäljningen i Sverige av fysiska böcker sjönk samtidigt som tillväxten för digitala saktar in. Totalt (alla format och kanaler) minskade bokförsäljningen 1,8 procent jämfört med samma tid förra året.

Verkstopplistorna för andra kvartalet visar vilka böcker som drog in mest pengar i kronor och ören – fördelat på olika kanaler och format. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

🤑 Kvartalstopplista. Den mest lönsamma boken under andra kvartalet 2022? Kult av Camilla Läckberg och Henrik Fexeus sålde mest i kronor, alla format sammanräknade. Här är topplistorna på böckerna som drog in mest pengar under Q2-2022. Ett par författare (däribland) Läckberg & Fexeus lyckades få med två titlar på topp 20. Här hittar du alla topplistorna för apr-juni 2022.

Uppdateras under dagen …