Leffe Grimwalker skriver 10-boksavtal med Bokförlaget Nona

Författaren Leffe Grimwalker. Foto: Martin Magntorn.

Författaren Leffe Grimwalker har signerat ytterligare ett jätteavtal – denna gång på tio böcker i en helt ny serie åt Bokförlaget Nona.

– Det blir nog inte så mycket semester de närmsta åren. Det är visserligen två böcker per år i fem år, säger Leffe Grimwalker till Boktugg.

Många författare skulle tycka att det var ett extremt tempo med två böcker per år. Men då ska man komma ihåg att Grimwalker dessutom nyligen skrev på ett annat avtal på tio böcker i en serie som han skriver tillsammans med sin fru Caroline åt WAPI/Gyldendal. Tillsammans släpper de över åtta böcker per år och har sålt över en miljon böcker. Dessutom har han Alex Storm-serien som han numera skriver tillsammans med den fiktiva karaktären Alex Storm.

Innan midsommar blev det alltså klart att Leffe skriver ett tioboksavtal med Bokförlaget Nona och deckarserien kommer heta Mmoria Mori.

– Caroline är utgiven på Nona, jag har därmed en inblick i förlaget och jag har fått ett gott intryck. Det känns jättekul att skriva den här serien hos dem och jag tror att det kommer bli hur bra som helst, säger Leffe Grimwalker i ett pressmeddelande.

Första delen i serien för Nona är planerad till hösten 2023 och skrivandet är redan i full gång.

– Vi på Nona är otroligt glada och exalterade över att få jobba ihop med en av Sveriges bästa spänningsförfattare och ser fram emot ett fantastiskt samarbete. Leffe själv beskriver den här bokserien som en blandning mellan Seven och Mr Mercedes – need I say more? säger Emina McCarthy, förläggande redaktör Nona.

Leffe har även spökskrivit över trettio böcker, men skriver nu enbart egna böcker. Hans författarskap innehåller flera stora framgångar, däribland Victoria Bonde-, Alex Storm- och Tick Tack-serierna.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL