Leffe och Caroline Grimwalker
Författarna Leffe och Caroline Grimwalker. Foto: Pressbild.

Författarparet Grimwalker skriver avtal på 60 böcker med WAPI och Gyldendal

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författarna Caroline och Leffe Grimwalker har signerat ett nytt jätteavtal på sextio ljudböcker med Word Audio Publishing International och Gyldendal Stereo. En helt ny spänningsserie i tio delar ska ges ut i sex länder.

Författarparet Caroline Grimwalker och Leffe Grimwalker har många järn i elden och ger ut en rad olika serier var och en på sitt håll och i vissa fall tillsammans med andra författare.


ANNONS


Ändå har de hittat tid att mejsla ut en helt ny spänningsserie i tio delar. Förlagen Gyldendal Stereo och Word Audio Publishing International gillade konceptet så mycket att de skrivit kontrakt på sextio (!) ljudböcker. Deckarserien Döden i December kommer att ges ut i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Spanien och Polen. Värt att poängtera – det är ingen julkalender, December är istället namnet på en stad.

– Det är ett arbetsnamn, vi får se om serien kanske får ett annat namn i slutändan just för att inte folk ska tro att det är en julföljetong, säger Leffe Grimwalker till Boktugg.

Produktiva författare

Framtiden tillhör produktiva författare och produktiv är nästan en underdrift när man tittar på vad Leffe och Caroline skrivit det senaste året. De är aktuella med två spänningsserier var på andra förlag. Leffe med serien om Alex Storm och serien om Victoria Bonde, och Caroline med serierna Vågbrytarna och Trickster. Tillsammans har de nu skapat grunderna till något som de tror kan slå stort, internationellt.

– Det blir ett helt nytt spänningsuniversum, som Leffe och jag kommer att skriva tillsammans, något som jag har sett fram emot ända sedan vi skrev I Krig och Kärlek för fem år sedan. Det känns fantastiskt att Gyldendal och WAPI tror så hårt på oss, säger Caroline Grimwalker.

ANNONS

Flera av deras titlar har seglat upp på ljudbokstopplistorna under våren. Därför är förlaget nöjda med att ha rott det nya avtalet i hamn.

– På WAPI och Gyldendal ser vi samarbetet med Caroline Grimwalker och Leffe Grimwalker som en fantastisk förstärkning av vårt utbud, både i Sverige och internationellt, och i hög grad också som ett bevis på våra ambitioner, med två av Sveriges just nu största ”rising stars”. Med ett  genomtänkt och starkt projekt som detta, kommer både förlag och författare att positionera sig som ledande på den internationella ljudboksscenen, säger Anders Friis Gudbergsen, regional sales manager på Gyldendal International.

För Boktugg berättade Leffe Grimwalker att han en gång skrev en ljudbokssäsong på tre veckor. Ett liknande tempo lär krävas i det nya projektet, även om de nu är två författare som delar på jobbet.

– Det här är inte ens det enda som är på gång. Det kommer mer. Men det ska bli sjukt roligt att få samarbeta med min fru igen. Jag tror att läsarna verkligen kommer att bli underhållna av det vi kan skapa tillsammans. Jag längtar efter att få välkomna alla till den lilla staden December, där livet stundtals är mycket brutalt, säger Leffe Grimwalker.

Blir det tid till någon semester i sommar?
– Det blir nog mest skrivande misstänker jag. Men det är otroligt kul också. Vi lever författardrömmen just nu.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.


Uppdateras under dagen …