Storytel lanserar app för smarta klockor med Wear OS (Android)

Storytel app Wear OS Android smartwatch smart klocka
Storytel lanserar app för smartwatches med Wear OS (Android). Pressbild.

Lyssna på ljudböcker utan mobil? Nu ger Storytel även användare med smartwatches med Wear OS möjlighet att lyssna på ljudböcker med en ny klock-app.

– Lanseringen av Storytel för Wear OS gör det möjligt för våra användare att ta del av berättelser på ytterligare en enhet och det är vi väldigt glada för. Målet är att lyssnaren ska kunna ta med sig ljudboksupplevelsen överallt i sin vardag, säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel, i ett pressmeddelande.

I somras lanserades Storytel för Apple Watch. Nu lanserar streamingtjänsten  en ny app för smarta klockor baserade på Googles operativsystem Wear OS. 

Det kan finnas tillfällen då man vill kunna koppla av med en ljudbok men samtidigt slippa bära med sig sin mobiltelefon. Med Storytel-appen i sin smartwatch kan användarna nu på ett smidigt och sömlöst sätt lyssna på ljudböcker, antingen genom att streama eller ladda ner sina ljudböcker för uppspelning offline.

Med innehåll synkroniserat över enheter kan Storytel-användare nu växla mellan sin mobiltelefon, iPhone eller Android, och sin smarta klocka, Apple watch eller Wear OS, och fortsätta lyssna på sina ljudböcker när de är på språng.

Storytel-appen för Wear OS finns nu tillgänglig för användare i Sverige. En aktiv Storytel-prenumeration krävs.

Fotnot: Android Wear (numera Wear OS by Google, även känt som Wear OS) är en version av Googles Android-operativsystem, utformat för smartklockor och andra wearables.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL