Storytel app Wear OS Android smartwatch smart klocka
Storytel lanserar app för smartwatches med Wear OS (Android). Pressbild.

Storytel lanserar app för smarta klockor med Wear OS (Android)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Lyssna på ljudböcker utan mobil? Nu ger Storytel även användare med smartwatches med Wear OS möjlighet att lyssna på ljudböcker med en ny klock-app.

– Lanseringen av Storytel för Wear OS gör det möjligt för våra användare att ta del av berättelser på ytterligare en enhet och det är vi väldigt glada för. Målet är att lyssnaren ska kunna ta med sig ljudboksupplevelsen överallt i sin vardag, säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel, i ett pressmeddelande.

I somras lanserades Storytel för Apple Watch. Nu lanserar streamingtjänsten  en ny app för smarta klockor baserade på Googles operativsystem Wear OS. 

Det kan finnas tillfällen då man vill kunna koppla av med en ljudbok men samtidigt slippa bära med sig sin mobiltelefon. Med Storytel-appen i sin smartwatch kan användarna nu på ett smidigt och sömlöst sätt lyssna på ljudböcker, antingen genom att streama eller ladda ner sina ljudböcker för uppspelning offline.

Med innehåll synkroniserat över enheter kan Storytel-användare nu växla mellan sin mobiltelefon, iPhone eller Android, och sin smarta klocka, Apple watch eller Wear OS, och fortsätta lyssna på sina ljudböcker när de är på språng.

Storytel-appen för Wear OS finns nu tillgänglig för användare i Sverige. En aktiv Storytel-prenumeration krävs.

Fotnot: Android Wear (numera Wear OS by Google, även känt som Wear OS) är en version av Googles Android-operativsystem, utformat för smartklockor och andra wearables.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.