Debutantscen Malmö gör sitt första evenemang inför publik

Amanda Romare (foto: Lina Arvidsson), Alva From (foto: pressbild), Annika Torstensson (foto: pressbild) och Ali Derwish (foto: Daniel Dia) är debutanterna som deltar under Debutantscen Malmö den 23 november 2021.

Ikväll den 23 november 2021 arrangeras årets sista Debutantscen Malmö, men den första inför publik. Debutanterna Ali Derwish, Alva From, Amanda Romare och Annika Torstensson medverkar.

Publik välkomnas ikväll till Röda Rummet på Malmö Stadsbibliotek kl 19 då det är dags för evenemanget Debutantscen Malmö, en scen för skånska debutanter. Scenen hade premiär i början av året och har hittills ägt rum digitalt via livestreaming på KRUTS Facebooksida. Även denna gång kommer kvällen att livestreamas för de som inte kan vara på plats.

Under 2021 har satsningen djupdykt i den skånska litterära myllan där initiativtagarna Maria Maunsbach och Marthina Elmqvist i samarbete med KRUT och Malmö Stadsbibliotek träffat inte mindre än fjorton skånska debutanter.

– Vi har varit så tacksamma för möjlighet att visa upp vad Skåne har, långt utanför landskapsgränsen, men vi har också längtat otroligt mycket efter att få samtala live inför publik, säger Marthina Elmqvist i ett pressmeddelande.

Urvalet av vilka som medverkar har varit avgörande för att representationen ska bli så rättvisande som möjligt för vilka strömningar som finns i den lokala litteraturfloran.

– Under året har det varit viktigt för oss att hitta bredden bland de skånska debutanterna, vi har ju haft det stora nöjet att ha med vitt skilda böcker och författare, och det har verkligen fått fint genomslag. De debutanter som medverkat hos oss har uppmärksammats lite extra och det gör oss såklart stolta att kunna vara med och påverka, säger Maria Maunsbach i pressmeddelandet.

Scenen gästas ikväll av fyra författare som på olika sätt har anknytning till Skåne. Lyrikdebuterande Ali Derwish med poesiverket Saddam Husseins nya roman, Alva From med debutboken En tröskelroman, Amanda Romare med den autofiktiva Halva Malmö består av killar som dumpat mig och Annika Torstensson med debutromanen Spår av Liv.

– Amanda Romare och Annika Torstensson möts tillsammans med Marthina i ett samtal på temat “Familj; sanningar och lögner” och Ali Derwish och Alva From kommer tillsammans med mig att utforska den okonventionella formen och textuttryck som berättelsebärare, säger Maria Maunsbach.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL