Jason Diakité köttfärsås
De tre vännerna Joel Åhlin, Jason Diakité och Harald Wachtmeister har skrivit en bok om den inofficiella svenska nationalrätten köttfärssås. Pressbild: Mondial. Bild köttfärsås: iStock. Montage: Boktugg.

Jason Diakité har skrivit en ny bok om … köttfärssås

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Hiphop-artisten Jason Diakité, kocken Joel Åhlin och entreprenören Harald Wachtmeister har skrivit en bok om en av Sveriges populäraste maträtter: köttfärssåsen.

Titlarna blir allt fler för Jason ”Timbuktu” Diakité som utsetts till hedersdoktor och nu även kan kalla sig kokboksförfattare.

Enligt författarna är ambitionen inte att hitta det bästa receptet på köttfärssås, utan snarare att bjuda på innovativa sätt att förnya älsklingsrätten.

”Vi har insett att det inte finns ’The Köttfärssåsrecept’. Vi pratar nämligen om en maträtt med en tydlig identitet men utan ett rätt sätt att göra den. Så vi ville ge läsaren sätt att tillaga den på nytt, ännu delikatare, med djupare smak”, säger Joel Åhlin enligt ett pressmeddelande.

Förutom att bjuda på inspiration har de tre vännerna också valt att teckna köttfärssåsens historia i den svenska matkulturen – en historia som på många sätt handlar om mycket mer än bara ingredienser och recept.

”Idag är spaghetti och köttfärssås minst lika mycket en del av den svenska identiteten som pressgurka eller palt. Det är förbryllande att vi inte är lika nationalistiska gentemot matkultur som vi är gentemot människor”, säger Jason Diakité, också känd som Timbuktu.

3 kokböcker om köttfärssås och pastasåser

Köttfärssås

Köttfärssås

  • Förlag: Mondial
  • Format: Kartonnage
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-11-17
  • ISBN: 9789180020916
Pastasåser

Pastasåser

  • Förlag: Stevali
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2017-09-13
  • ISBN: 9783625008644

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL