Jason ”Timbuktu” Diakité
Jason ”Timbuktu” Diakité. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Jason ”Timbuktu” Diakité utses till hedersdoktor i Lund

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

För ett innovativt författarskap – och mångsidigt konstnärskap. Så lyder en del av motiveringen till att Jason Diakité, mer känd som artisten Timbuktu, nu utses till hedersdoktor, uppger Lunds universitet i ett pressutskick.

“Genom sina kvalificerade och pålästa reflektioner, på prosa och på vers, levererade med humor och lyrisk virtuositet, får han oss att reflektera över hur identiteter och sociala roller produceras och reproduceras i en modern värld,” säger professor Barbara Törnquist-Plewa, dekanus för Humanistiska fakulteten vid Lunds universitet i ett pressmeddelande.

Jason ”Timbuktu” Diakité föddes i Lund 1975. Han släppte sin första singel ”Lifestress” 1996 och debutplattan ”T2: Kontrakultur” kom 2000. Tre år senare kom ”The botten is nådd” och det mycket framgångsrika albumet Alla vill till himmelen men ingen vill dö släpptes 2005.

Timbuktu har vunnit en skara Grammisar, P3 Guld-utmärkelser och Rockbjörnar. 2016 gav han ut familjebiografin En droppe midnatt som även har blivit pjäs.

Text: Anna Karolina Eriksson/TT

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL