Jason ”Timbuktu” Diakité utses till hedersdoktor i Lund

Jason ”Timbuktu” Diakité
Jason ”Timbuktu” Diakité. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

För ett innovativt författarskap – och mångsidigt konstnärskap. Så lyder en del av motiveringen till att Jason Diakité, mer känd som artisten Timbuktu, nu utses till hedersdoktor, uppger Lunds universitet i ett pressutskick.

“Genom sina kvalificerade och pålästa reflektioner, på prosa och på vers, levererade med humor och lyrisk virtuositet, får han oss att reflektera över hur identiteter och sociala roller produceras och reproduceras i en modern värld,” säger professor Barbara Törnquist-Plewa, dekanus för Humanistiska fakulteten vid Lunds universitet i ett pressmeddelande.

Jason ”Timbuktu” Diakité föddes i Lund 1975. Han släppte sin första singel ”Lifestress” 1996 och debutplattan ”T2: Kontrakultur” kom 2000. Tre år senare kom ”The botten is nådd” och det mycket framgångsrika albumet Alla vill till himmelen men ingen vill dö släpptes 2005.

Timbuktu har vunnit en skara Grammisar, P3 Guld-utmärkelser och Rockbjörnar. 2016 gav han ut familjebiografin En droppe midnatt som även har blivit pjäs.

Text: Anna Karolina Eriksson/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,