Denna artikel sponsras av författare/förlag

Lars-Olof Tunbrå släpper sin andra roman

Författaren Lars-Olof Tunbrå. Foto: Privat

Den psykologiska thrillern Malva är en fristående fortsättning på Lars-Olof Tunbrås debutroman Den sjunde vågen vid Jensarna från 2020.

Lars-Olof Tunbrå debuterade som skönlitterär författare 2020 med familjedramat Den sjunde vågen vid Jensarna. Boken handlar om en Göteborgsfamilj som splittras eftersom det yngsta barnet har psykopatiska drag. Lars-Olof har gedigen kunskap om ämnet då han för ungefär 15 år sedan skrev den bästsäljande boken Psykopatiska cheferden första boken om psykopater skriven av en svensk. 

Nu släpper han en ny roman som tar vid där den förra slutar. I den psykologiska thrillern Malva, som finns både i tryckt och digitala format, får vi följa dottern Malva som blir ensamstående mamma vid 17 års ålder.

– Första boken lämnade ett frågetecken kring hur det går för Malva och hennes barn. Jag ville följa upp den tråden i en ny bok, berättar Lars-Olof.

Det är enligt författaren en fördel om man har läst första boken, då lär man känna Malvas familj bättre och får veta vad som hänt tidigare i hennes liv, det trauma hon råkade ut för genom att bli ensam med en son.

Malva bestämmer sig dock för att hon ska klara av utmaningen det är att vara ensamstående.

– Hon är en envis tjej. Bestämd men ändå vänlig utåt. Bestämdheten ligger under ytan och märks mest i kritiska situationer när hon blir pressad. Hon är intellektuell och blir så småningom lärare, säger Lars-Olof.

Malva

Malva

  • Förlag: Vulkan
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-08-04
  • ISBN: 9789189345393

– Jag har fått frågan ibland om en man kan skriva om en kvinna. Att göra det har varit ganska intressant, jag har fått tänka ett varv till. Jag har jobbat mycket med människor och haft samtal med hundratals kvinnor och män, och det tror jag har gett mig en god förståelse för olika människor.

Malva ger sig ut på en resa för att hitta sin sons släkt. Pappan till barnet är en halvbror till hennes egen far, och den ena halvan av släkten är således okänd för Malva. Hon lyckas spåra dem till Italien och bestämmer sig för att åka dit och träffa dem.

– En stor del av spänningen ligger i vad som händer i mötet med de människorna. Hur ska det gå för Malva och hennes son? 

Lars-Olof har själv gjort resor i Italien, så miljöerna i boken är autentiska.

Kommer det att bli en del tre?
– Jag har alltid tankar i huvudet på en uppföljare, vi får se om jag orkar få ihop tankarna. Men det vore intressant att skriva om hur det går för nästa generation av familjen, den tredje generationen.

Om författaren

Lars-Olof Tunbrå är en numera pensionerad chefsrekryterare. Från början civilingenjör, företagsledare och marknadschef. Fritiden har han sedan tjugo år ägnat åt att bygga upp en av västkustens mest omfattande rododendronparker på Orust. Men han ägnar sig också åt att traktera blåsinstrument i Majornas Storband och Polisens Musikkår.

Malva

Malva
Författare
Förlag Vulkan
GenreSvenska berättare
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor208
Vikt250 gr
Utgiven2021-08-04
ISBN 9789189345393
”Malva” är en uppföljare till ”Den sjunde vågen vid Jensarna”. Den är en fortsättning på dramat om den väletablerade göte-borgsfamiljen som bär på hemligheter som kan härledas till tidigare generationer. När huvudpersonen blir vuxen och söker efter sin sons rötter blir hon utsatt för händelser som river upp sår. Berättelsen rör sig från Göteborg över Bordeaux till Piemonte i Italien för att, liksom i ”Den sjunde vågen”, få sin upplösning i det lilla idylliska samhället Skärhamn på Tjörn. Även om det är ett mervärde i att ha läst den tidigare boken i serien kan ”Malva” mycket väl läsas fristående. Lars-Olof Tunbrå är civilingenjör och marknadsekonom. Han har arbetat både operativt och som konsult inom svensk exportindustri. Han har skrivit böcker inom ledarskap och var den förste svensk som tog upp problemet med psykopati i boken ”Psykopatiska Chefer, lika farliga som charmiga” 2003 och 2012. En bestseller inom området.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter för bokbranschen. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se