Camilla Silfvenius har rekryterats till rollen som förlagschef på barnboksförlaget Bonnier Carlsen.

Camilla Silfvenius blir ny förlagschef på Bonnier Carlsen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bonnierförlagen har rekryterat Camilla Silfvenius till rollen som förlagschef på Bonnier Carlsen, ett av Sveriges ledande förlag för barn- och ungdomslitteratur. Hon lämnar därmed Storytel efter bara några månader.

– Det ska bli spännande att komma i gång och lära känna teamet på Bonnier Carlsen och tillsammans med dem fortsätta arbetet med att ta fram de mest relevanta böckerna för dagens barn och unga. Det är ett viktigt uppdrag – att vara med och påverka där den faktiska läsresan tar sin början. Och kanske viktigare nu än någonsin, säger Camilla Silfvenius, tillträdande förlagschef på Bonnier Carlsen, i ett pressmeddelande.

Det var i november 2020 som nyheten kom att Camilla Silfvenius lämnade Nextory för att bli globalt ansvarig för rättighetsköp i rollen som Head of Global Content Acquisition på Storytel. En tjänst hon tillträdde 1 mars 2021.

Camilla Silfvenius har mångårig erfarenhet från bokbranschen bland annat som förlagschef på Massolit Förlagsgrupp, där B. Wahlström var ett av de förlag som ingick. Hon har även arbetat med affärsutveckling, som förläggare samt med sälj- och marknadsfrågor på bland annat Nextory, Alfabeta och Gleerups Utbildning.

– Camilla har en imponerande meritlista inom bokvärlden. Hon är en beprövad ledare med stor bredd – och dessutom även erfarenhet från barn- och ungdomsutgivning. I tillägg är hennes kunskaper inom digital utgivning spännande för oss. Jag ser verkligen fram mot att jobba med Camilla, både i rollen som förlagschef för Bonnier Carlsen och som en del av ledningsgruppen för hela Bonnierförlagen, säger Mattias Fyrenius, Bonnierförlagens VD i ett pressmeddelande.

Camilla Silfvenius tillträder som förlagschef den 1 november. Hon ersätter Mattias Fyrenius som innehaft förlagschefsrollen parallellt med sin roll som VD för Bonnierförlagen sedan mars 2021.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Ett 30-tal titlar däribland Eldbarnet av Elisabeth Berglund och debutromanen Yani av Nora Khalil samt fackboken Undervisa på yrkeshögskolan. En handbok av Mikael Wirén.

🎂 Födelsedagar: Norske författaren Jostein Gaarder är född den 8 augusti 1952 och har på svenska bland annat gett ut Anton och Jonatan, genombrottet Spelkortsmysteriet och inte minst Sofies värld (som översatts till 53 språk och sålts i 26 miljoner exemplar och som blev världens mest sålda bok 1996 och även filmatiserades med Tomas von Brömssen i en av huvudrollerna).

🐱 Många dagar att fira: Internationella orgasmdagen, Internationella kattdagen och Lyckans dag. Några snabba sökningar på Boktugg hittar vi dessa passande titlar: Kattkalender 2023, Åtta små kattungar av Lisen Adbåge och Ulf Nilsson samt Kom du? : alla våra tankar om kvinnlig njutning och (fejkade) orgasmer av Amanda Colldén och Anna Dahlbäck.Damfotbollsboksboom. Efter att Englands damer vunnit EM i fotboll förväntar sig förlag och agenter ett ökat intresse för böcker om damfotboll. ”Spelarna har verkligen slagit igenom. De är odödliga. De kommer att minnas likt 1966 års herrlag”, säger Huw Armstrong, editorial director at Hodder & Stoughton till The Bookseller. Han förväntar sig biografier eller memorarer från flera av de engelska spelarna. En barnbok som kan få ett lyft av EM-succén är How to be a Footballer and Other Sports Jobs av tidigare landslagsspelaren Rachel Yankey.


Uppdateras under dagen …