Camilla Silfvenius har rekryterats till rollen som förlagschef på barnboksförlaget Bonnier Carlsen.

Camilla Silfvenius blir ny förlagschef på Bonnier Carlsen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bonnierförlagen har rekryterat Camilla Silfvenius till rollen som förlagschef på Bonnier Carlsen, ett av Sveriges ledande förlag för barn- och ungdomslitteratur. Hon lämnar därmed Storytel efter bara några månader.

– Det ska bli spännande att komma i gång och lära känna teamet på Bonnier Carlsen och tillsammans med dem fortsätta arbetet med att ta fram de mest relevanta böckerna för dagens barn och unga. Det är ett viktigt uppdrag – att vara med och påverka där den faktiska läsresan tar sin början. Och kanske viktigare nu än någonsin, säger Camilla Silfvenius, tillträdande förlagschef på Bonnier Carlsen, i ett pressmeddelande.

Det var i november 2020 som nyheten kom att Camilla Silfvenius lämnade Nextory för att bli globalt ansvarig för rättighetsköp i rollen som Head of Global Content Acquisition på Storytel. En tjänst hon tillträdde 1 mars 2021.

Camilla Silfvenius har mångårig erfarenhet från bokbranschen bland annat som förlagschef på Massolit Förlagsgrupp, där B. Wahlström var ett av de förlag som ingick. Hon har även arbetat med affärsutveckling, som förläggare samt med sälj- och marknadsfrågor på bland annat Nextory, Alfabeta och Gleerups Utbildning.

– Camilla har en imponerande meritlista inom bokvärlden. Hon är en beprövad ledare med stor bredd – och dessutom även erfarenhet från barn- och ungdomsutgivning. I tillägg är hennes kunskaper inom digital utgivning spännande för oss. Jag ser verkligen fram mot att jobba med Camilla, både i rollen som förlagschef för Bonnier Carlsen och som en del av ledningsgruppen för hela Bonnierförlagen, säger Mattias Fyrenius, Bonnierförlagens VD i ett pressmeddelande.

Camilla Silfvenius tillträder som förlagschef den 1 november. Hon ersätter Mattias Fyrenius som innehaft förlagschefsrollen parallellt med sin roll som VD för Bonnierförlagen sedan mars 2021.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL