ANNONS

Maria Maunsbach & Marthina Elmqvist (foto: Ali Jehad) håller i Debutantscen Malmö och gästas i augusti av Kristina Agnér (foto: Emil Malmborg), Cecilia Johansson (foto: Pernilla Pedersen) och Anna Breitholtz Monsén (foto: Lena Evertsson).

Deckare och DragQueens på Debutantscen Malmö i augusti

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Debutantscen Malmö gästas den 16 augusti 2021 av Miss Shameless och Lady Busty. Samt givetvis tre skånska debutanter: Anna Breitholtz Monsén, Kristina Agnér och Cecilia Johansson.

Debutantscen Malmö är tillbaka för att presentera tre av sommarens skånska debutanter. Denna gång står Grand Circus Hotel värd för scenen som visas som digitalt event via en livestream på KRUTs Facebooksida. 


ANNONS


Den här gången blir det fokus på spänningsgenren med tre sommardebutanter som alla har anknytning till Skåne på olika sätt. Deckardeuterande Anna Breitholtz Monsén från Ängelholm och Kristina Agnér från Lund , samt fantasydebutanten Cecilia Johansson från Bjuv möts i två samtal, om rysliga händelser på idylliska platser och varför vi som läsare är så dragna till detta.


ANNONS


– Skåne som skådeplats för rysliga och kusliga ting är i sig inget nytt, men det ska bli spännande att få prata mer genrebaserat, förhoppningsvis kommer vi komma in på lite mer hur genren som sådan fungerar, och hur man tänker kring, exempelvis, mord som underhållning, och om det finns några moraliska dilemman med detta, säger Maria Maunsbach (författare, krönikör och klubbarrangör) i ett pressmeddelande.

Emellan de båda samtalen kommer Drag Queen StoryHour att läsa stycken ur de tre debuterna, något annorlunda innehåll än i de sagostunder som Miss Shameless och Lady Busty vanligtvis håller i. 

– Eftersom vi firar Word Pride under augusti ville vill bjuda till lite extra med en queens, queens, queens across the board. Sen är ju Lady Busty och Miss Shameless dessutom otroliga uppläsare, så det blir en riktig pangshow, säger Marthina Elmqvist, moderator med flera års erfarenhet från kulturvärlden i Sverige och Danmark, och tidigare litterär agent.

Debutantscen Malmö har ett samarbete med de regionala skrivarutbildningar och varje tillfälle erbjuds minst en aspirerande författare från någon av dessa utbildningar möjlighet att läsa ur ett pågående projekt. Denna gång är det Anna Arvidsdotter från författarskolan i Lund. 

Detta är den tredje av fyra Debutantscener under 2021 som streamas digitalt, med ambition om att kunna framföra finalen för året inför livepublik. Arrangemanget sker i samarbete med KRUT och Malmö Stadsbibliotek med bidrag från Region Skåne och Statens Kulturråd.

När: 16 augusti  2021 kl: 19:00

Var: Streamas via KRUTs Facebooksida (sänds från Grand Circus Hotel i Malmö)

Medverkande författare:

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL