5 bra böcker om IT-säkerhet – André Catry tipsar

André Catry, IT-säkerhetsprofil och författare. Foto: Petter Karlberg

Vilka böcker skulle en expert på IT-säkerhet rekommendera? Här är fem boktips av en av Sveriges främsta IT-säkerhetsprofiler, André Catry.

André Catry är en av Sveriges främsta IT-säkerhetsprofiler. Han har vunnit VM i hacking, arbetat med de mest känsliga frågorna för säkerhetspolisen, försvarsmakten, regeringskansliet och underrättelsetjänsten. Han har arbetat med internationella IT-säkerhetsuppdrag i 25 länder. Det har även gjorts försök att värva honom som agent för främmande stormakt. 

Han är nu aktuell med Honungsapan som är en actionroman om hot som inte bara är realistiska, utan sannolika. 

Här är Andrés fem bästa boktips på temat IT-säkerhet. 

1. Borisprojektet : århundradets största spionkupp – NSA och ett svenskt snille lurade en hel värld av Sixten Svensson

”Beskriver delvis hur svensken Boris Hageling blev världens genom tiderna mest framgångsrika spion. Nyligen släppta CIA-dokument förstärker bilden av Sveriges inblandning i denna operation.”

2. Spycatcher – ”spionfångaren” : den nakna sanningen om brittiskt kontraspionage : en självbiografi av Paul Greengrass och Peter Wright

”Skriven av den tidigare tekniska chefen för brittiska MI5 – jag brukar använda denna boken vid föreläsningar och visa på att de gamla tekniker som utvecklats sedan 50-talet fortfarande används idag. Dock har vi nu generationer som inte har denna gamla men aktuella kunskap längre.”

3. Svenska hackare : en berättelse från nätets skuggsida av Daniel Goldberg och Linus Larsson

”En verklighetsbeskrivning av hur en generation av världens bästa hackers växte fram här i Sverige. Flera av dessa blev senare anställda i mitt bolag.”

4. Countdown to zero day av Kim Zetter

”Beskrivning av hur ett virus/trojan användes för att angripa Irans kärnvapenprogram. Blev känt som stuxnet.”

Köp på Bokus >>

Köp på Adlibris >>

5. I allmänhetens tjänst av Edward Snowden

”Visar på hur fullkomligt USA har kontroll över data och kan kringgå IT-säkerheten i stora delar av världen genom amerikanska bolag.”

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,