André Catry, IT-säkerhetsprofil och författare. Foto: Petter Karlberg

5 bra böcker om IT-säkerhet – André Catry tipsar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Vilka böcker skulle en expert på IT-säkerhet rekommendera? Här är fem boktips av en av Sveriges främsta IT-säkerhetsprofiler, André Catry.

André Catry är en av Sveriges främsta IT-säkerhetsprofiler. Han har vunnit VM i hacking, arbetat med de mest känsliga frågorna för säkerhetspolisen, försvarsmakten, regeringskansliet och underrättelsetjänsten. Han har arbetat med internationella IT-säkerhetsuppdrag i 25 länder. Det har även gjorts försök att värva honom som agent för främmande stormakt. 

Han är nu aktuell med Honungsapan som är en actionroman om hot som inte bara är realistiska, utan sannolika. 

Här är Andrés fem bästa boktips på temat IT-säkerhet. 

1. Borisprojektet : århundradets största spionkupp – NSA och ett svenskt snille lurade en hel värld av Sixten Svensson

”Beskriver delvis hur svensken Boris Hageling blev världens genom tiderna mest framgångsrika spion. Nyligen släppta CIA-dokument förstärker bilden av Sveriges inblandning i denna operation.”

2. Spycatcher – ”spionfångaren” : den nakna sanningen om brittiskt kontraspionage : en självbiografi av Paul Greengrass och Peter Wright

”Skriven av den tidigare tekniska chefen för brittiska MI5 – jag brukar använda denna boken vid föreläsningar och visa på att de gamla tekniker som utvecklats sedan 50-talet fortfarande används idag. Dock har vi nu generationer som inte har denna gamla men aktuella kunskap längre.”

3. Svenska hackare : en berättelse från nätets skuggsida av Daniel Goldberg och Linus Larsson

”En verklighetsbeskrivning av hur en generation av världens bästa hackers växte fram här i Sverige. Flera av dessa blev senare anställda i mitt bolag.”

4. Countdown to zero day av Kim Zetter

”Beskrivning av hur ett virus/trojan användes för att angripa Irans kärnvapenprogram. Blev känt som stuxnet.”

Köp på Bokus >>

Köp på Adlibris >>

5. I allmänhetens tjänst av Edward Snowden

”Visar på hur fullkomligt USA har kontroll över data och kan kringgå IT-säkerheten i stora delar av världen genom amerikanska bolag.”

I allmänhetens tjänst

I allmänhetens tjänst

  • Förlag: Leopard Förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2019-09-16
  • ISBN: 9789173439756
Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.