Hört & läst 26 maj

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

💰 GazaBokhandel. En crowdfunding-kampanj har i skrivande stund samlat in 143 000 dollar (målet är 250 000 dollar) för att återuppbygga Samir Mansours bokhandel i Gaza City som förstördes i ett israeliskt flyganfall för en vecka sedan. Mansour tryckte även böcker åt lokala författare i sin butik.

🖨️ AmazonAussiePOD. Amazon lanserar POD (print on demand) från sitt lager i Sydney. Därmed kan de snabbare leverera miljontals titlar i paperback till kunderna. Det är även efterlängtade nyheter för tusentals egenutgivare i Australien och de som i andra delar av världen ger ut på engelska. (ShelfAwareness)

🍓 SuraJordgubben. Bonnier Books väljer att minska sitt köp i norska förlaget Strawberry Publishing för att blidka konkurrensmyndigheten. Istället för 70 procent av aktierna köper Bonniers nu istället 45 % (enligt SvB) och blir därmed endast minoritetsägare. (Bok365)

👌 Språkrapport. Med stöd av Egmontfonden har Socialt Udviklingscenter SUS i Danmark presenterat en rapport som kartlägger danska initiativ och utmaningar gällande språk och läslust för små barn. Den listar även 11 punkter som har potential för utveckling. (Bogmarkedet)

FlexKontor. Runt 87 % av de anställda vill behålla flexibiliteten i att kunna arbeta digitalt/hemifrån och 68 % vill återvända till fysiska kontor med kollegor i någon utsträckning, menade Tsedal Neeley som skrivit Remote Work Revolution: Succeeding From Anywhere vid en panel på US Book Show. (Publishers Weekly)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.