bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 26 maj

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

💰 GazaBokhandel. En crowdfunding-kampanj har i skrivande stund samlat in 143 000 dollar (målet är 250 000 dollar) för att återuppbygga Samir Mansours bokhandel i Gaza City som förstördes i ett israeliskt flyganfall för en vecka sedan. Mansour tryckte även böcker åt lokala författare i sin butik.

🖨️ AmazonAussiePOD. Amazon lanserar POD (print on demand) från sitt lager i Sydney. Därmed kan de snabbare leverera miljontals titlar i paperback till kunderna. Det är även efterlängtade nyheter för tusentals egenutgivare i Australien och de som i andra delar av världen ger ut på engelska. (ShelfAwareness)

🍓 SuraJordgubben. Bonnier Books väljer att minska sitt köp i norska förlaget Strawberry Publishing för att blidka konkurrensmyndigheten. Istället för 70 procent av aktierna köper Bonniers nu istället 45 % (enligt SvB) och blir därmed endast minoritetsägare. (Bok365)

👌 Språkrapport. Med stöd av Egmontfonden har Socialt Udviklingscenter SUS i Danmark presenterat en rapport som kartlägger danska initiativ och utmaningar gällande språk och läslust för små barn. Den listar även 11 punkter som har potential för utveckling. (Bogmarkedet)

FlexKontor. Runt 87 % av de anställda vill behålla flexibiliteten i att kunna arbeta digitalt/hemifrån och 68 % vill återvända till fysiska kontor med kollegor i någon utsträckning, menade Tsedal Neeley som skrivit Remote Work Revolution: Succeeding From Anywhere vid en panel på US Book Show. (Publishers Weekly)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL